Serbestiyet, 10 Şubat’ta yayımladığı kulis haberiyle Abdullah Öcalan’ın PKK içindeki üç etkin nokta olan Kandil’e, Suriye’deki Rojava’ya ve Avrupa kanadına birer mektup yazdığını gündeme getirmişti.
“Hem Kandil’e hem Avrupa’ya hem de Kuzeydoğu Suriye’de ilgililere ulaştırılmış”
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün akşam (17 Şubat) partisinin devam etmekte olan MYK toplantısı hakkında yaptığı basın açıklamasında Serbestiyet’in haberini doğruladı.
Doğan’ın açıklamasının ilgili bölümü şöyle:
“Bir bilgi vermek isterim. Günlerdir kamuoyunda tartışılıyor. Öcalan’ın mektubu gitti mi, gitmedi mi diye bir tartışma var. Evet sayın Öcalan’ın mektubu hem Kandil’e hem Avrupa’ya hem de Kuzey ve Doğu Suriye’deki ilgililere ulaştırılmış.
Bunu zaten açıkladılar kendileri de. Yapılan açıklamalardan da göreceğiniz üzere. Verilen söyleşilerden biz de basın üzerinden takip ediyoruz. Bunu biz de teyit etmiş olalım. Bu konuya ilişkin çokça soru aldığımız için böyle bir teyide ihtiyaç duyduk.
Mektupların nerelere gittiği de soruluyor. Kandil’deki KCK’li yöneticilere; Kuzeydoğu Suriye’de de SDG’ye; ve Avrupa’da da KCDK-E’ye ve KNK’ye ulaştırılan birer mektup var. Bunun değerlendirilmesiyle ilgili yetkililerin yaptığı açıklamaları biz de medya üzerinden takip ediyoruz.
DEM Parti İmralı Heyeti dışında İmralı’da Sayın Öcalan ile başka bir temasımız yok. Heyetimizin aktarımını da sizlere oldukça açık ve şeffaf bir şeklide yapıyoruz.”