Ana SayfaHaberlerGündemDEM Parti Sözcüsü Doğan: Taban İstanbul'da kendi adayını istiyor

DEM Parti Sözcüsü Doğan: Taban İstanbul’da kendi adayını istiyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü ancak parti tabanının aday istediğini açıkladı.

31 Mart’taki yerel seçimlerde Başak Demirtaş’ın İstanbul adayı olup olmayacağı gündemde tartışılmaya devam ediyor. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidarın uygulamalarını en iyi biz biliriz

Bahadır Erdem’in “DEM Parti aday çıkarırsa iktidarla ilişkileri sorgulanır” sözlerine yanıt veren Ayşegül Doğan, “Bunca seçilmişi hapiste olan bir partiden bahsediyoruz. İktidarın uygulamalarını bizden daha iyi kim bilebilir? Dün Şırnaklılar belediye eş başkan adaylarını karşılamak istedi. Tüm yollar güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Partinin en üst düzey yöneticileri muhatap bulamıyor” ifadelerini kullandı.

“2019’a göre aldığımız pozisyonda farklılık yok”

“İstanbul’u iktidarın kazanmasıyla muhalefetin kazanması arasında bir fark görüyor musunuz?” sorusuna ise Doğan şu yanıtı verdi:

“2019’da aldığımız pozisyonla bugün aldığımız pozisyonda halklara kazandırmak açısından bir fark yok. Biz bu durumun farkında olduğumuz için ince eleyip sık dokuyoruz. Türkiye’nin batısında yapabileceğimiz güç birliğine ilişkin ilkesel bazda seçim iş birliğine dair bilgilendirmeler de yapıyoruz. Bizim yaklaşımımız otoriterleşen bu düzene dur demektir. Türkiye bu durumdayken aday çıkarır mısın çıkarmaz mısın tartışması bize zul geliyor. Bu seçim son seçim tartışması hakkaniyetli değildir. Aday çıkarılırsa dünyanın sonu değil.”

“DEM tabanı kendi adayını istiyor”

“İstanbul’u muhalefetin kazanmasını hepimiz arzu ediyoruz. Şu an bu hedefin İmamoğlu ve ekibi dışında muhalefetin gündeminde olmadığı bir mesele olarak görüyorum. İstanbul tutumunu henüz netleştirmedik. 3 Şubat’ta Merkez Kurulu’na taşıyacağız. DEM Parti gönüllüleri İstanbul’da dahil her ilde kendi adayıyla kazanmak istiyor. MYK’da böyle bir eğilim çıktı. Ve bu eğilim kamuoyu araştırmalarına da yansıdı. ‘DEM Parti İstanbul’da aday çıkaramaz’ yaklaşımı büyük haksızlıktır.”

“Kayyum atanan illerde neden muhalefet güç birliği yapalım demiyor”

“Bizim kayyum gibi bir derdimiz var. Bu kayyum Kürt illerinde uygulanıyorsa bunun İstanbul ve Ankara’da uygulanmayacağı anlamına gelmez. Kayyum atanan illerde neden muhalefet güç birliği yapalım demiyor. Muhalefete çağrı yapıyorum. Kayyum atanan bütün illerde muhalefete güç birliği yapalım. CHP ile yapılan görüşmelerde netleşen bir şey olmadığı için kamuoyuna paylaşılan bir durum şu an için söz konusu değil.”

Başak Demirtaş aday olacaksa tabi ki DEM Parti’den aday olacak”

Doğan, Başak Demirtaş’ın aday olma isteğiyle ilgili Ayşegül Doğan, “Tutumumuzun net olmadığı bir il için adayımızı açıklamamızı beklenen bir durum var. Başak Hanım bizim yoldaşımız. 14-28 Mayıs seçimlerinde birlikte çalıştık. Başak Demirtaş aday olacaksa tabi ki DEM Parti’den aday olacak.

- Advertisment -