Ana SayfaHaberlerDiyarbakır Valiliği: DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatun gözaltına alınmadı

Diyarbakır Valiliği: DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatun gözaltına alınmadı

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak gözaltına alındı. Polis Diyarbakır ilçelerinin DEM adaylarını da seçim çalışması sırasında gözaltına aldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan aday Doğan Hatun, sosyal medya hesabından il başkan adayı Serra Bucak ve ilçe belediye eş başkan adayları olarak gözaltına alındıklarını duyurdu.

DEM Diyarbakır adayı Doğan Hatun, “Şu an Amed Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları olarak Koşuyolu köprüsünde gözaltına alınıyoruz” mesajını paylaştı.

Polis, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkan Adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile DEM Parti’nin Diyarbakır’daki ilçe adaylarının seçim çalışması esnasında etraflarında çember oluşturdu.

Diyarbakır Valiliği, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Doğan Hatun’un gözaltına alınmadığını duyurdu.

Gün içinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak’ın gözaltına alındığı haberleri yayılmıştı. Eş Başkan adaylarının Abdullah Öcalan için yapılan bir eyleme katıldıkları sırada gözaltına alındığı belirtilmişti. 

Diyarbakır Valiliği bunun üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan ‘DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun’un ilimizde gözaltına alındığına ilişkin haber ve yorumlar’ kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haber ve yorumların mağduriyet algısı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir.”

- Advertisment -