Ana SayfaHaberlerDemirtaş: “DEM Parti kimsenin payandası değil, kayıplarını telafi edecek şekilde seçime girmeli”

Demirtaş: “DEM Parti kimsenin payandası değil, kayıplarını telafi edecek şekilde seçime girmeli”

Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Demirtaş'ın yerel seçimlerle ilgili “DEM Parti kimsenin payandası değil, kayıplarını telafi edecek şekilde seçime girmeli” dediğini aktardı. Sakık: “İmamoğlu’nun kaybetmesi bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir"

Eşi Başak Demirtaş‘ın DEM Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylığı gündeme gelen Selahattin Demirtaş, kendisini cezaevinde ziyaret eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’la yerel seçimler hakkında konuştu.

Demirtaş: “DEM Parti kimsenin payandası değil”

Demirtaş, Sakık’a “DEM Parti kimsenin payandası değil, kayıplarını telafi edecek şekilde seçime girmeli” dedi.

Sakık: “İmamoğlu’nun kaybetmesi bizim sorunumuz değil”

Medyascope’dan Ferit Aslan’ın özel haberien göre Sırrı Sakık ise yerel seçim sürecine dair de şu açıklamaları yaptı:

“Benim kişisel görüşüm, iki seçimdir CHP’nin adaylarına oy verdik ama bize yapılan antidemokratik saldırılara karşı cılız bir iki tepki dışında güçlü bir destek göremedik.”

“Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar ‘İmamoğlu kaybeder’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir.”

- Advertisment -