Ana SayfaHaberlerDemirtaş’ın basın danışmanından düzeltme: “Demirtaş, Öcalan’la görüşmeyi silah bırakma bağlamında söyledi”

Demirtaş’ın basın danışmanından düzeltme: “Demirtaş, Öcalan’la görüşmeyi silah bırakma bağlamında söyledi”

Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil: “Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti. Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.”

HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil, dün görülen Kobani davasında Selahattin Demirtaş’ın savunmasının aceleyle yanlış anlamalara yol açacak şekilde haberleştirildiğini söyledi. Demirtaş’ın sözleri medyaya “Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmeli” şeklinde yansımıştı. Karavil, Demirtaş’ın bu vurguyu sadece PKK’nın silah bırakması bağlamında yaptığını söyledi.

Karavil’in sosyal medya hesabından yaptığı düzeltme şöyle:

“Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK’nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

“Demirtaş’ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.

“Ayrıca, Demirtaş’ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

- Advertisment -