Ana SayfaHaberlerDemirtaş’ın hücre arkadaşı, eski HDP milletvekili Abdullah Zeydan tahliye edildi

Demirtaş’ın hücre arkadaşı, eski HDP milletvekili Abdullah Zeydan tahliye edildi

2016 yılından beri Edirne F TİPİ Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş ile birlikte tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında Yargıtay'ın bozma kararının ardından tahliye kararı verildi. Zeydan akşam saatlerinde tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan eski Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan hakkında “örgüte yardım etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla verilen 8 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Bozma kararının ardından Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Zeydan hakkında tahliye kararı verildi.

Zeydan, mahkemenin kararının ardından akşam saatlerinde tahliye edildi.

Zeydan’ın avukatı Karaman: Demirtaş’a yeni bir hücre arkadaşı değil özgürlüğü verilmeli

Zeydan’ın avukatı Mahsuni Karaman ise Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Abdullah Zeydan’ın tahliyesi üzerine haklı olarak herkes Demirtaş’ın yalnız kalmasından kaygılı. Ama herkes de biliyor ki Demirtaş’ın yanında milyonlar var. Ona yeni bir hücre arkadaşı değil, 5 yıldır gasp edilen özgürlüğü verilmeli, hem de derhal!” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -