Ana SayfaHaberlerDemirtaş'ın koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan, DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediyesi eş başkan...

Demirtaş’ın koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan, DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimleri öncesi adaylarını belirlemek için birçok kentte gerçekleştirdiği halk oylamaları sürüyor.

Halk oylamasının yapıldığı illerden Van’da ön seçim sonuçları kesinleşti.

Yapılan oylama neticesinde DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Eş başkanlığı adaylığına Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal seçildi.

Abdullah Zeydan, bu sonuçların ardından X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Halkımıza, değerlerimize ve Kentimize karşı sorumluluklarımız daha da arttı.

Halkımızın bu fedakarlığına karşı Eşbaşkanımız Neslihan Şedal ve tüm arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz tüm gücümüzle halkımızın emrinde Van’ımıza hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 31 Martta kayyımları evlerine göndereceğiz belediyeler yine halkın belediyeleri olacak. Az kaldı!

Tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ederim, kazanan hepimiz-partimiz oldu.

Bizleri bu göreve layık gören asil ve onurlu halkımıza şükranlarımı sunarım.

Em ê bi gelê xwe re bi ser bikevin.”

Abdullah Zeydan kimdir?

13 Mart 1972 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde doğdu. Babası, eski AK Parti Milletvekili Mustafa Zeydan olan Abdullah Zeydan, Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Mimar, şantiye şefi, müteahhit olarak çalıştı.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2016 milletvekili seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkâri milletvekili olarak seçildi.

4 Kasım 2016 tarihinde HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı ve tutuklandı. “Örgüte yardım etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davada 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 2022 yılında Zeydan’ın hakkında verilen hapis cezasını bozmuştur. Zeydan, 6 Ocak 2022 tarihinde tahliye edilmiştir.

Zeydan, hapiste kaldığı 5 yıl boyunca eski HDP lideri Selahaddin Demirtaş’ın da koğuş arkadaşıydı.

Abdullah Zeydan'ın beş yıl aynı koğuşta kaldığı Selahattin ...
- Advertisment -