Ana SayfaHaberlerEkonomiDenizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun dolandırıcılık ve zimmetten...

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun dolandırıcılık ve zimmetten ifade vermesi nasıl engellendi?

“Fatih Terim Fonu” soruşturmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda başlamasından sonra, Dolandırıcılık Bürosu savcısı A.K.K.’nın, eski futbolcu Selçuk İnan ile iki diğer müştekinin ifadesi üzerine Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile yardımcısı Mehmet Aydoğdu’yu dolandırıcılık ve zimmet suçlamalarıyla ifade vermeye getirilmeleri için Emniyet’e yazı yazdığı ortaya çıktı. Adliye’de kriz çıkartan yazı üzerine Başsavcılık devreye girdi, dosya mevcut başlatılan soruşturma dosyasıyla birleştirilerek verilen talimat iptal edildi ve Ateş ile Aydoğdu için takipsizlik verildi.

Fatih Terim ile Hakan Ateş.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü’deki yazısında “Fatih Terim Fonu” soruşturmasının 7 Nisan 2023’te ortaya çıkmasının ardından Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun dolandırıcılık ve zimmetten ifadelerinin alınması için Emniyet’e gönderilen bir savcılık yazısının Adliye’de kriz çıkarttığını ve Başsavcılık tarafından dosyaların birleştirilerek talimatın iptal edildiğini yazdı.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Seçil Erzan vurgunu 7 Nisan’da ortaya çıktı. Denizbank, aynı gün suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu soruşturmayı yürütürken… Futbolcu Selçuk İnan, Emre Çolak’ın kardeşi Emrah ile tercüman Musa Mert Çetin, 19 Nisan’da Dolandırıcılık Bürosu’na başvurarak, ifade verdi. Savcı A.K.K., dekont diye gösterilen el yazısı notlara dayanarak, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun dolandırıcılık ve zimmetten ifadelerinin alınması amacıyla polis eşliğinde savcılığa getirilmesi için 21 Nisan’da Emniyet’e yazı yazdı. Bu yazı adliyede büyük kriz çıkardı.

Başsavcılık korsan soruşturma açıldığını düşünerek, savcı A.K.K.’ye ulaşmak istedi. Ancak A.K.K.’nin o gün yazıyı yazıp izne çıktığı anlaşıldı. Dosya derhal Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndaki soruşturmayla birleştirildi. Talimat iptal edildi. Ateş ve Aydoğdu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.”

- Advertisment -