Ana SayfaHaberlerDünyaDenizden kurtarılan mültecileri ülkeye sokmayan Salvini yargılanacak

Denizden kurtarılan mültecileri ülkeye sokmayan Salvini yargılanacak

Sicilya'da bir mahkeme, Ağustos 2019’da İspanyol kurtarma gemisi Open Arms’ın İtalya kıyılarında batan bir tekneden kurtardığı 164 göçmenle İtalya sahillerine girişine izin vermeyip, gemiyi 20 gün açık denizlerde bekleten İtalya eski İçişleri Bakanı ve aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi lideri Matteo Salvini hakkında “görevi ihmal ve adam kaçırmaktan” dava açtı.

Salvini, 15 Eylül günü mahkemeye çağrıldı. LaPresse haber ajansının bildirdiğine göre Palermo’daki ön duruşmada savcılar Salvini’yi Ağustos 2019’da göçmenleri Lampedusa kıyıları açıklarında denizde neredeyse üç hafta tuttuğu için görevi ihmal etmek ve adam kaçırmakla suçladı. Salvini ise sadece işini yaptığını söyledi ama Yargıç Lorenzo Iannelli iddianameyi kabul ederek, Salvini’yi sanık olarak mahkemeye çağırdı

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:_108357922_hi055905754.jpg
Open Arms’ın kurtardığı göçmenler 19 gün açık denizde beklemişti

Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Salvini,

Mahkemeden fotoğrafını paylaşarak, ülkeyi savunmanın her İtalyan’ın “kutsal görevi” olduğunu söyledi, “Ülkemi savunduğum için bunun için mahkemeye mi çıkıyorum. Senin adına da başım dik olarak gideceğim” dedi.

  Ağustos 2019’da yaşanan olay bütün dünyadan büyük tepki çekmiş, bazı göçmenler çaresizlik içinde kendilerini denize atmışlar, sonunda Avrupa başkentlerinden gelen itirazlar üzerine

19 gün sonra gemide kalan 83 göçmenin Lampedusa’ya karaya çıkmasına izin verilmişti.

Karar üzerine İspanyol bir sivil toplum örgütünün Akdeniz’de göçmen kurtarma gemisi Open Arms, “Tüm bu yıllar boyunca … kurtardığımız tüm insanlar için mutluyuz” diye tweet attı.

- Advertisment -