Ana SayfaHaberlerDeprem bölgesinde TSK’ya güven arttı; Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Belediyelere güven düştü

Deprem bölgesinde TSK’ya güven arttı; Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Belediyelere güven düştü

Rawest Araştırma’nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep’te 2 bin kişiyle yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre bölgede yaşayan insanlarda TSK’ya ve bilim insanlarına güven artarken valiliklere, belediyelere, cumhurbaşkanlığına güven ise azaldı.

Rawest Araştırma, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 2 bin vatandaş ile Malatya, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep’te yüz yüze görüşerek bir kamuoyu araştırması yaptı.

“Depremin Ardından – Değişen Durum, Kanaatler ve Beklentiler” başlığı ile yayınlanan rapora göre görüşme yapılan kişilerin yarısından fazlası için en önemli problem işsizlik, pahalılık ve zamlar gibi ekonomik sorunlar.

Araştırmaya göre yıkım önlemezdi kanaatinde olanlar çok az. Görüşmecilerin yüzde yetmişe yakını yeterli önlemler alınmış olsaydı yıkımın daha az olacağına inanıyor.

Raporda en dikkat çeken noktalardan biri ise Cumhurbaşkanı, Hükümet, Valilik, Polis ve Belediye gibi depremle ve afet yönetimiyle doğrudan ilgili kurumlara duyulan güvenin belirgin bir ölçüde azalması. Buna karşılık; deprem döneminde aktif olarak görev yapan TSK’ya güvenin artmış olması. Güvenin arttığı bir diğer toplumsal kesim ise sivil toplum kuruluşları ve bilim insanları.

- Advertisment -