Ana SayfaHaberlerGündemDepremde kültür savaşları: Akar’ın yanındaki sakallılar ‘tarikatçı’ değil, Alevi kanaat önderleri

Depremde kültür savaşları: Akar’ın yanındaki sakallılar ‘tarikatçı’ değil, Alevi kanaat önderleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesini ziyaretinde yanında oturan iki beyaz sakallı kişi nedeniyle eleştirildi. Bu kişilerin tarikatçı ve SADAT’çı olduğu yazıldı. Fotoğrafın Hatay Samandağ’da bir taziye evi ziyaretinde çekildiği, yanındaki kişilerin de Arap Alevisi kanaat önderleri olduğu ortaya çıktı.

Deprem bölgelerine giderek depremzedelerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı sağında ve solunda sakallı iki kişiyle gösteren bir fotoğraf, bazı siyasetçiler ve sosyal medya fenomenleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Akar’ın yanındaki kişilerin tarikatlarla bağlantılı olduğunun ima edildiği paylaşımlarda, Milli Savunma Bakanı’nın böyle kişilerle yan yana bulunmasının uygun olmadığı mesajı verildi.

“Savunma Bakanının sağında solunda oturanlar kim?”

“Cahilliğime verin lütfen… Savunma Bakanı Akar’ın yanındaki arkadaşları tanımaya çalıştım ama inanın çıkaramadım. Siz tanıdınız mı?”

Sağında ve solundakiler hangi kuvvetlerin komutanları?

“Hulusi Akar Bakan; sağ ve sol kolundakiler müsteşar mı?”

Ancak fotoğraftaki kişilerin kim olduğu çok geçmeden ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı’nın YouTube kanalında paylaşılan videodaki açıklamaya göre Hulusi Akar, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile beraberindeki heyet, Samandağ’da kanaat önderleri ile buluşup taziyelerini iletiyor.

Akar’ın sağında ve solunda bulunan kişilerin ise Samandağ’da yaşayan Alevi dedeleri olduğu ortaya çıktı.

- Advertisment -