Ana SayfaHaberlerDEVA ile Gaziantep valiliği arasındaki miting gerilimi büyüyor: “Vali ayıbını örtmek için...

DEVA ile Gaziantep valiliği arasındaki miting gerilimi büyüyor: “Vali ayıbını örtmek için suç duyurusu tehdidinde bulunuyor”

DEVA Partisi’nin 21 Mayıs’ta Gaziantep’te düzenleyeceği miting izni konusunda valilikle yaşadığı gerilim büyüyor. DEVA yönetimi, Gaziantep Valiliği’nin, DEVA lideri Babacan’ın “Valilik önce uygun dedi, ardından uygun değil diye izin vermedi” sözlerine karşı suç duyurusunda bulunma kararını “tehdit” olarak nitelendirdi. Parti sözcüsü İdris Şahin “Sayın vali yapılan usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekirken, kendi ayıbını örtmek için suç duyurusu tehdidinde bulunuyor” dedi.

Gaziantep valiliği, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın 21 Mayıs’ta düzenleyecekleri mitingle ilgili olarak, “Valilik önce uygun dedi, ardından uygun değil diye izin vermedi. Talep ettiğimiz dört yeri de kabul etmedi” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Valilikten bugün (12 Mayıs) yapılan açıklamada Babacan’ın haftalık değerlendirme toplantısında kamuoyu ile paylaştığı miting izni ile ilgili belgenin doğru olmadığı belirtildi ve bu belgeyle ilgili “evrakta sahtecilik” suçundan suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi:

“15 Temmuz Demokrasi Meydanı sadece seçim dönemlerinde siyasi parti başkanları tarafından kullanılmaktadır. İddialara konu edilen ve onay verildiğine dair basına yansıyan belge fotoğrafları gerçeği yansıtmamakta olup, söz konusu belge fotoğrafları ile ilgili ‘Evrakta Sahtecilik’ suçundan suç duyurusunda bulunulacaktır.”

“Elinizden geleni ardınıza koymayın”

Valiliğin suç duyurusuna sert tepki gösteren DEVA sözcüsü İdris Şahin, “Sayın Vali yapılan usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekirken, devlet adabı dışına çıkıp kendi ayıbını örtmek için suç duyurusu tehdidinde bulunuyor. Yazık, hem de çok yazık” dedi. Şahin, suç duyurusunun hiçbir hukuki değeri olmadığı mesajını da şu sözlerle dile getirdi:

“Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz. Halep Suriye’deyse, cumhuriyetin başsavcılığı Gaziantep’dedir. Ne sizden ne de baskı altında çalışan yargıdan korkumuz var. Biz DEVA partililer olarak cesur yürekli demokrasi aşıklarının oluşturduğu bir siyasi hareketiz. Biz işini dosdoğru yapanlarız. Elinizden geleni ardınıza koymayın.”

“Hodri meydan”

DEVA lideri Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda “Gaziantep’teki mitingimizi Demokrasi Meydanı’nda yapmak için valilikten talepte bulunuyoruz. 29 Nisan’da vali ‘uygun’ notu düşüyor. Arkadaşlar, Antep’e duyuruyor, ses getiriyor. 2 Mayıs’ta ‘uygun’un yanına ‘değil’ eklemişler. Kimden ne telefon aldınız” ifadelerini kullanmıştı.

Babacan ikinci paylaşımını ise “Deva Engellenemez” etiketiyle “Hodri meydan” çıkışıyla yaptı:

“DEVA Partisi’nin ilk mitingini engellemeye çalışanlar; her yerde bizi göreceksiniz, engel olamazsınız. 21 Mayıs’ta Gaziantep’te herkes demokrasi ve atılımın sesini duyacak. Bundan böyle DEVA Partisi’nin olduğu her meydan Demokrasi Meydanı’dır. Hodri meydan.”

Miting Kalealtı Meydan’ında

DEVA Partisi Gaziantep mitingini 21 Mayıs’ta saat 16’da Kalealtı’nda yapacak. Mitinge tüm Gaziantep halkının davetli olduğunu duyuran DEVA yönetimi, halka “DEVA’nın damlalarının çağlayan olup önüne koyulan her türlü barajı yıkıp aşacağını sizler göstereceksiniz. Sizin önünüze konulan zorlukları birlikte yıkacağız. Devletin kurumlarının itibarını alaşağı edenlere en iyi yanıtı siz vereceksiniz” mesajı veriyor.

- Advertisment -