Ana SayfaHaberlerDEVA Partili Metin Gürcan’a “casusluktan” tutuklama

DEVA Partili Metin Gürcan’a “casusluktan” tutuklama

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve emekli binbaşı Metin Gürcan, “Siyasi ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklandı. Gürcan, sorgusunda İspanya elçiliğinde bir görevliye açık kaynaklardan yazdığı haftalık dış politika analizlerini telif karşılığı verdiğini anlattı ama bunların devlete ait gizli bilgi ve belgeler olmadığını söyledi.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi, emekli binbaşı Metin Gürcan, 26 Kasım’da İstanbul-Bakırköy’deki evinde “askeri ve siyasi casusluk” suçlaması ile gözaltına alınmıştı.

Habertürk’te yer alan habere göre; Metin Gürcan, Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunda, casusluk iddialarını kabul etmedi. Yabancı bir misyon şefi ile görüşmesine dair teknik takip verilerinin gösterilmesi üzerine, söz konusu diplomatla düzenli görüşmeler yaptığını, kendisine analizler sunduğunu karşılığında da para aldığını söyledi.

Gürcan’ın zarf içerisinde söz konusu diplomattan para aldığına dair görüntüler de teknik takibe takıldı. Gürcan bu konu hakkında “açık kaynaklardan edindiğim bilgilerle hazırladığım analizleri paylaştım, gizli bilgi ve belge paylaşmadım” ifadelerini kullandı.

Savcılık sorgusu tamamlanan Gürcan tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Gürcan, akşam saatlerinde “siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklandı.

- Advertisment -