Ana SayfaHaberlerDEVA Partili Sanem Oktar’ın “Kimliğe atıf yapılmayacak” ifadesi “DEVA Anayasa’dan Türklüğü çıkaracak”a...

DEVA Partili Sanem Oktar’ın “Kimliğe atıf yapılmayacak” ifadesi “DEVA Anayasa’dan Türklüğü çıkaracak”a dönüştürüldü

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar’ın “kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacak” ifadeleri, sosyal medyada “DEVA Anayasa’dan Türklüğü çıkaracak”a dönüştürüldü. DEVA Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: “Anayasa’dan Türklüğün çıkarılması söz konusu değil.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, Radyo Sputnik’te Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

Sanem Oktar’ın, DEVA Partisi’nin son yayımladığı Temel Haklar Eylem Planı hakkındaki “Anayasa’dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıt, sosyal medyada “DEVA Anayasa’dan Türklüğü çıkaracak”, “DEVA Partisi Türklüğe savaş açtı” gibi başlıklarla sunuldu.

Oktar’ın verdiği cevabın tam hali şöyle:

“Biz diyoruz; kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacak. Farklılıklar arasında birisini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacak. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayışı benimsiyoruz.

“Anayasanın 66. maddesindeki değişikliği şöyle öneriyoruz: ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile ilgili esaslar dil, din, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir.’”

Yeneroğlu: “Anayasa’dan Türklüğün çıkarılması söz konusu değil”

Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da söz konusu tartışmaya ilişkin “Türklüğün çıkarılması söz konusu değil” diye konuştu:

“Anayasa’dan Türklüğün çıkarılması söz konusu değil. Anayasa’nın 3. maddesi zannedersem kastediliyor. Bizim Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili bir önerimiz yok. Önerimiz olmadığına göre, o konuyla ilgili değişiklik talebimizin de olmadığını herkes takdir edecek diye düşünüyorum.”

- Advertisment -