Ana SayfaHaberlerDEVA Partili Yeneroğlu, Meriç Nehri’ne atıldığı iddia edilen göçmenleri İçişleri Bakanı Soylu’ya...

DEVA Partili Yeneroğlu, Meriç Nehri’ne atıldığı iddia edilen göçmenleri İçişleri Bakanı Soylu’ya sordu

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yunanistan’a geçmeye çalışırken yakalanıp Türkiye’ye teslim edilen bir grup göçmenin sınırda görevli komutanın emriyle zorla Meriç Nehri’ne atıldığı ve bazı göçmenlerin hayatını kaybettiği iddiasını TBMM’ye taşıdı. Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “İdari bir soruşturma yapılmakta mıdır? Olaya konu eylemi gerçekleştiren jandarma komutanının kimliği tespit edildi mi? İlgili jandarma komutanı açığa alındı mı?” diye sordu.

Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışırken yakalanıp Türkiye’ye teslim edilen bir grup göçmenin sınırda görev yapan bir komutanın emriyle Meriç Nehri’ne atıldığı iddiasına ilişkin devlet kademesindeki sessizlik devam ediyor.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’ye verdiği soru önergesinde bu iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltti.

Olayın görgü tanıklarından Suriyeli göçmen Sad El Delli’nin Serbestiyet’teki röportajını hatırlatan Yeneroğlu, en az bir Afgan ile iki Suriyelinin hayatını kaybettiği iddia edilen olaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şunları sordu:

“1- Yukarıda ifade edilen suça konu olayın gerçekleşip gerçekleşmediği hususunda idari bir soruşturma yapılmakta mıdır?

2- Söz konusu olayla ilgili olarak soruşturma yapılmakta ise olaya konu eylemi gerçekleştiren jandarma komutanının kimliği tespit edilmiş midir? İlgili jandarma komutanı açığa alınmış mıdır? Söz konusu olay her yönü ile araştırılmakta mıdır?

3- Olay çerçevesinde öldüğü iddia edilen göçmenlerin kimlikleri belirlenmiş midir? Aileleri ile irtibata geçilmiş midir?

4- Bu tür olayların gerçekleşmemesi için Bakanlık nezdinde herhangi bir çalışma söz konusu mudur?”

- Advertisment -