Ana SayfaHaberler"Başıboş köpek sorununu çözmediğimiz her dakika, bu konu için geç kalıyoruz"

“Başıboş köpek sorununu çözmediğimiz her dakika, bu konu için geç kalıyoruz”

Serbestiyet Ankara Temsilcisi Hilal Köylü'nün hazırlayıp sunduğu Şimdiden Seçim 2023 programına konuk olan DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu: "Önce bu konunun bugünün konusu olmadığını dile getirmem gerekiyor. Bu çok uzun zamandır süregelen bir konu ve maalesef ve maalesef çözmediğimiz her konu ve her saniye geç kalıyoruz."

“Sokak köpekleri mevzusu son zamanlarda çok fazla gündemimize oturan, bizim de eylem planımızda bahsettiğimiz gibi hep çözüm aradığımız konulardan bir tanesi. Biz Haziran ayında “Daha yaşanabilir bir Türkiye” sloganı ile eylem planımızı açıkladığımızda, bu konuyla ilgili de bir çözüm önerisi getirmiştik. Ama önce bu konunun bugünün konusu olmadığını dile getirmem gerekiyor. Bu çok uzun zamandır süregelen bir konu ve maalesef ve maalesef çözmediğimiz her konu ve her saniye geç kalıyoruz.”

“Her gün iktidar kanadından bu meseleyle ilgili bir açıklama geliyor ama bu insanlar bu sorunu çözmek isteseler çoktan çözerlerdi. Ben şunu merak ediyorum, son 15-20 senedir neredelerdi? İlk önce bu sistemin neden buralara geldiğini görmek gerekiyor. İktidar neredeydi? Neden bir çözüm üretmedi? Her geçen gün büyüyen sorunu göremedi mi? Yazık günah değil mi bu insanlara, bu insanların ailelerine, sevdiklerine…”

“Bugün bunu konuşuyoruz ama geçen sene bu zamanlar da Sayın Erdoğan köpeklerin barınaklara konulmasını söylemişti. Ne oldu? Aradan aylar geçti ama yine aynı şeyleri konuşuyoruz.”

“Sokaktaki başıboş köpekler sorununun çözümü için derhal bir kısırlaştırma seferberliği başlatılması gerekiyor. Kısırlaştırma aynı zamanda aşılama yani kontrol altına alınabilen bir sistem demek. Şu anda en büyük sorun popülasyonun kontrol dışına çıkması.”

“Türkiye’nin her tarafında ciddi anlamda çevre sorunları var. Bugün bu sorunların başında rant geliyor. Her yerden rant elde etme takıntısı var.”

- Advertisment -