Ana SayfaHaberler"DEVA Partisi olarak bizim bugünün dünyasındaki duruşumuz nettir bellidir; biz dünyada demokrasiyi...

“DEVA Partisi olarak bizim bugünün dünyasındaki duruşumuz nettir bellidir; biz dünyada demokrasiyi savunanlarla aynı yerdeyiz”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin 13. eylem planı olan Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı'nın kamuoyu ile paylaşıldığı basın toplantısında konuştu: "Bugün dünyanın farklı coğrafyalarında demokrasi mücadelesi veriliyor. Kuzeyden güneye, batıdan doğuya pek çok ülkede otokratik yönetimlere karşı hak ve özgürlük mücadeleleri yürütülüyor şu anda. DEVA Partisi olarak bizim bugünün dünyasındaki duruşumuz nettir bellidir. Biz dünyada demokrasiyi savunanlarla aynı yerdeyiz. Biz demokrasi neferleriyiz."

DEVA Partisi, 13. eylem planı olan Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı’nı kamuoyuna parti binasında düzenlenen bir toplantı ile açıkladı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan DEVA lideri Ali Babacan, şunları söyledi:

“Özellikle şu önümüzdeki 2 aylık dönemde tam bir eylem planı şovu yapacağız. Seçimlere, partimizin kendi adıyla kendi sanıyla ve tam 22 alandaki eylem planlarıyla gireceğiz. Ülkemize tam 22 şeritli bir yol hazırlıyoruz şu anda. 22 şeritte eş zamanlı ilerleyecek bir icraat dönemini şimdiden bütün detaylarıyla çalışıyoruz.”

“Koskoca Türkiye’nin dış ilişkiler repertuarında, neredeyse yalnızca silahlı gücü kaldı.”

“Daha evvel defalarca söylediğim gibi, şu anda Türkiye’nin bir dış politikası yok. Şu andaki hükümetin dış politika diye tanımlayacağımız bir çerçevesi yok. Bir kişinin dürtülerine bağlı şahsileştirilmiş dış ilişkiler seti var.”

“Uzmanların, diplomatların, meslek memurlarının esamesinin okunmadığı, bilgilerinden faydalanılmadığı “ben yaptım oldu”cu bir anlayışla şu anda Türkiye’nin dış ilişkileri yürütülüyor. Diplomasi son derecede zayıfladı. Adeta ayaklar altına alındı. Koskoca Türkiye’nin dış ilişkiler repertuarında, neredeyse yalnızca silahlı gücü kaldı. Onu da her seferinde test ettirdiğimiz bir dönemdeyiz.”

“Biz Demokrasi neferiyiz”

“Bugün dünyanın farklı coğrafyalarında demokrasi mücadelesi veriliyor. Kuzeyden güneye, batıdan doğuya pek çok ülkede otokratik yönetimlere karşı hak ve özgürlük mücadeleleri yürütülüyor şu anda. DEVA Partisi olarak bizim bugünün dünyasındaki duruşumuz nettir bellidir. Biz Dünyada demokrasiyi savunanlarla aynı yerdeyiz. Dünyanın her yerinde, yasaklara karşı direnen kadınlarla; Rusya’da gazeteleri kapatılan, slogan attıkları için 10 yıl hapis cezası alan savaş karşıtlarıyla, aynı yerdeyiz. Ukrayna’da bağımsızlığın, onurlu eşitliğin mücadelesini verenlerle; Belarus’taki hileli seçimleri kabul etmeyenlerle, ailece hapise atılanlarla, aynı yerdeyiz. ABD’de polis şiddetine karşı sokağa çıkanlarla; Çin’de sadece kimliklerinden dolayı hapse atılan Uygurlarla, aynı yerdeyiz. Avrupa’da İslamofobi’ye ve popülizme direnenlerle; Tayvan’da Çin emperyalizmine karşı meydan okuyanlarla, aynı yerdeyiz. Biz Demokrasi neferiyiz.”

“İşte o yüzden biz, ülkemizi hak ettiği yere; gelişmiş Batı demokrasilerinin ileri seviyelerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu sayede eğitimde yükseleceğiz. Ülkemizin her köşesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Bu sayede tek tek, birey birey haklarımıza kavuşacağız. Kolektif hakları da güvence altına alacağız. Bu sayede ekonomide de güçlü olacağız. Ve değerli arkadaşlar böylece; dış politikada sözü dinlenen, itibarlı ve güçlü bir ülke olacağız. Pasaportumuza, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna değer kazandıracağız. Pasaportumuzun tüm dünyada kıymetli olmasını sağlayacağız.”

“Dış politikada şu anda okunmakta olan yalnızlık senfonisini bitireceğiz”

“Ülkemizin dış politikada şu anda okumakta olduğu yalnızlık senfonisini bitireceğiz. Değerli yalnızlıkmış değil mi? Uydurdukları bir ifade. Yalnızlığın nelere mal olduğunu gördük. Yalnızlığın Türkiye’ye ne kadar büyük kayıplar oluşturduğunu, haklı olduğumuz yerde nasıl haksız düşürüldüğümüzü gördük. Yalnızlaştığımızda terörle mücadelede nasıl zafiyete uğradığımızı gördük. Biz ne yapacağız? Dostlarımızın sayısını artırıp, düşmanlıkları gidermenin çalışmasına başlayacağız. İktidar değişikliğinin hemen ardından, sorun yaşadığımız ülkelerle ikili ilişkilerimizi onarmak ve güçlendirmek için yoğun bir çabanın içine gireceğiz. Türkiye’yi barışçıl bir güç yapacağız. Türkiye’yi bir “akıllı güç” yapacağız.”

“Askerlik hizmeti konusunda da toplumsal adaletin gereğini yapacağız”

“Arkadaşlar, biz, olur olmadık şahsi çekişmelerle ordumuzun caydırıcı gücünü test ettiren bu savrukluğa son vereceğiz. Ordumuzun; demokratik denetim ve gözetime tabi, itibarlı, caydırıcı ve etkin bir askeri güç olmasını sağlayacağız. Askerlik hizmeti konusunda da toplumsal adaletin gereğini yapacağız. Zorunlu ve bedelli askerliğin aynı anda uygulanmasının bir adaletsizlik olduğunu biliyoruz. Bunu sona erdireceğiz. Bizim hedefimiz; profesyonel orduya geçmektir.”

“Terörle mücadelede sadece güvenlik enstrümanlarını kullanmayacağız”

“Terörle mücadelede ayrım gözetmeksizin yoğun bir çaba ortaya koyacağız. Terör örgütlerinin hepsiyle aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu mücadelede, hiçbir koşulda, hukukun dışına çıkmayacağız. Terörle mücadeleyi hukuk içinde kalarak akılcı yöntemlerle sonuca ulaştıracağız. Terörle mücadelede sadece güvenlik enstrümanlarını kullanmayacağız. Diplomasiyi, uluslararası ilişkiyi, sosyo- ekonomik araçları mutlaka devreye sokacağız. Terörle toplumsal dinamikleri dikkate alan bir mücadele çizgisi izleyeceğiz. Kök sebeplerine ineceğiz. Kök sebeplerle uğraşacağız.”

- Advertisment -