Ana SayfaHaberlerDEVA Partisi, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak

DEVA Partisi, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak

Sedat Peker bugün (27 Ağustos), aralarında eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Kıyı Emniyeti Eski Genel Müdürü Salih Orakcı’yı rüşvet, yolsuzluk ve borsa manipülasyonuyla suçlayan iddialar ortaya attı.

Peker’in sosyal medyada dile getirdiği iddiaların ardından DEVA Partisi Hukuk Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, iddialarda adı geçen isimler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Twitter hesabından bir açıklama yapan Yeneroğlu şunları kaydetti:

“Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker’in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır.

“Anlaşılan o ki ülkede iki tür suç örgütü var. Birincisi iktidar ve çevresiyle menfaatleri çakıştığı için yolu ayrılanlar. Diğeri de iktidar imkanlarıyla ülkeyi talan edip milleti soymaya devam edenler. Elbette bir gün bunların hesabı sorulacaktır.

“Adı yolsuzluğa karışan bürokratlar derhal görevden alınmalı ve haklarında soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca iddiaların odağındaki kişi de ya derhal kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmalı veya milletvekilliğinden istifa etmelidir.

“Bu adi yolsuzluklar 3-5 kişiden ibaret değil. Her tarafa çok fazla yayılmış durumda ve zaten bu sebeple bu pisliklerin üstü zorunlu olarak örtülüyor. Kader ortaklığı yapan yolsuzlardan birinin bile soruşturulması yolsuzluk çarkının içindeki herkes için tehdit.”

- Advertisment -