Ana SayfaHaberlerDevlet Bahçeli milletvekili seçilememe tehlikesiyle karşı karşıya

Devlet Bahçeli milletvekili seçilememe tehlikesiyle karşı karşıya

MHP, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek milletvekilliği seçimlerine tüm illerde kendi listeleri ile girmeye karar verdi. 81 ilde adaylarını belirleyen MHP, bu sabah (7 Nisan) aday listelerini YSK’ya teslim etti.

MHP’nin milletvekili aday listesinde parti lideri Devlet Bahçeli, daha önce olduğu gibi memleketi Osmaniye’den 1. sıra milletvekili adayı oldu.

Bahçeli’nin Osmaniye’den aday olması ve MHP’nin kendi listesiyle seçime gireceğini açıklaması üzerine Osmaniye’de MHP’nin milletvekili çıkartıp çıkartamayacağı tartışma konusu oldu.

Siyaset bilimci ve TEAM Araştırma Genel Direktörü Ulaş Tol, MHP’nin Osmaniye’den vekil çıkartamama ihtimaline dikkat çekerek şunları söyledi:

“Osmaniye’de MHP oyu 2018’e göre neredeyse yarıya indi, CHP’nin altında, İYİ Parti’nin bir tık üstünde. Tabi ki çok kolay değil ama, MHP, partilerin ayrı girmesi halinde CHP ve İYİP’in gerisinde kalırsa Osmaniye’de vekil çıkaramayabilir. İzlenesi bir sezon finali olacak sanırım.”

2018 Milletvekili seçimlerinde AK Parti %36,3 oy alarak 2, MHP %31.7 oy alarak 1, CHP de %13.5 ile 1 milletvekili çıkartmayı başarmıştı.

Yapılan anketlerde 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Osmaniye’de AK Parti ve MHP’nin oylarında erime yaşandığı görülmüştü.

- Advertisment -