Ana SayfaHaberlerDevlet şimdi de “yağ provokatörü” avına çıktı

Devlet şimdi de “yağ provokatörü” avına çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü, yağ fiyatlarıyla ilgili Twitter’da ‘provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlar’ gerekçesiyle 45 hesap hakkında işlem başlatıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu, “İnsanları tahrik edenlere gereğini yaparız” demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün (6 Mart) Trabzon’da katıldığı programda, ‘marketlerde stok kalmadığı iddialarına ilişkin olarak kamu düzenini bozmaya çalışanları’ tespit edeceklerini belirterek, “Sosyal medya üzerinden, birtakım siyasi manipülasyonlarla bu milletin ‘Şu bitecek, bu bitecek’ diye marketlere gitmesini tahrik edenlere gereğini yaparız. Türkiye’nin bu konularda herhangi bir eksikliği söz konusu değildir” demişti.

Soylu’nun bu açıklamasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, 45 hesap hakkında işlemlere başlanıldığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde “Yağ fiyatları” üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlanılmıştır.”

https://www.egm.gov.tr/09022022-tarihli-basin-aciklamasi1

Ne olmuştu?

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin “Stoklarda en fazla Mart sonu, Nisan ortasına yetecek kadar yağ kaldı” açıklaması vatandaşların marketlere akın edip yağ kuyruğuna girmelerine sebep olmuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, iddiaları yalanlayarak, “Gerek üretimimiz, gerek sektörün tedarikleri ve devir stoklarımız dikkate alındığında ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır” demişti.

- Advertisment -