Ana SayfaHaberler“Devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz”

“Devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz”

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından başlayan protesto gösterileri ve bu gösterilerde gözaltına alınan kişilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çataklı, “Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz. Bu sözümüz herkese” dedi.

Çataklı yaptığı açıklamada, Boğaziçi protestolarında yakalanan 528 kişiden 2’sinin tutuklandığını 108’i adli kontrolle toplam 498 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.

İsmail Çataklı, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yalan rüzgarıdır aldı başını gidiyor. Provokasyonlar, sosyal medyada gezen yalanlar bize sinyallar vermektedir. Şeyma isimli bir kız gözaltına alınırken şiddet gördüğünü, başörtüsünün çıkarıldığını, yeniden takmasına izin verilmediği iddiasını ortaya attı, polis kamerasıyla bunu yalanladık.

“Aşağıdan gidin uyarısını, aşağı bak şeklinde yayarak algı yaratmaya çalıştılar, yalanı kamera kayıtlarıyla ispat ettik.

“Bizler sap ve samanı ayırmak zorundayız. Birilerinin farklı amaçları olabilir ama bizim görevimiz kamu düzenini sağlamaktır. Bundan taviz vermeyiz.

“Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından birisidir. Orada huzursuzluk çıkarmak isteyen terör örgütlerin, marjinal yapıların kışkırtmalarına asla müsaade etmeyiz.

“Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, bu grupların tüm çabalarına karşı teyakkuzdayız, ve bu çabaları boşa çıkarıyoruz, bunu da başarıyoruz. Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz. Bu sözümüz herkese.”

- Advertisment -