Kadın gazeteciler Nilüfer Hamedi ve Elahe Mohammadi, Mahsa Amini’nin hastanedeki koma ve ardından cenaze görüntülerini haberleştirmiş, halkın başörtüsünü düzgün bir şekilde takmadığı için gözaltına alınan ve işkence ile öldürüldüğü iddia edilen Mahsa Amini’den haberdar olmasını sağlamıştı.
Nilüfer Hamedi ve Elahe Mohammadi, Ekim başından beri siyasi tutukluların kaldığı Evin Hapisahanesi’nde tutuluyor ve İran Devrim Muhafızları tarafından CIA ajanı olmakla suçlanıp idam cezasıyla yargılanıyor.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.