Ana SayfaHaberler‘Dezenfektan’ inceleme konusu oldu ama incelenen Ruhsar Pekcan değil, İmamoğlu

‘Dezenfektan’ inceleme konusu oldu ama incelenen Ruhsar Pekcan değil, İmamoğlu

Kendi firmasının ürettiği dezenfektanı başında bulunduğu bakanlığa satan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında iktidarın soruşturma başlatıp başlatmayacağı tartışmaları sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bir dezenfektan incelemesi başlatıldı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu’nu dezenfektan alımında devleti zarara uğratmakla suçluyor.

Saygı Öztürk, inceleme konusunu şöyle anlatıyor:

“Koronavirüs pandemesinin ilk başladığı dönemde İBB de İhale Yasası’nın 21. Maddesi’ne dayanarak 19 Mart 2020 tarihinde NHP İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden 15 bin litre dezenfektan aldı. İçişleri Bakanlığı, ihalede usulsüzlük içeren işlemler yapılarak kamu zararına sebebiyet verildiği iddiasıyla İmamoğlu hakkında ‘Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun’a dayanarak ön inceleme başlattı. Müfettişler, İmamoğlu’ndan savunma istedi.”

Saygı Öztürk’e konuşan bir belediye yetkilisine göre “ihalelerle ilgili süreçte talimat verdiğine ya da yönlendirmede bulunduğuna dair hiçbir emare olmayan İmamoğlu hakkında suç yaratılmaya çalışılıyor.”  

Danıştay’ın kararı

Öte yandan Danıştay 1. Dairesi’nin belediye başkanlarının harcama ve ihale yetkilisi sıfatlarının bulunmadığına dair bir kararı da bulunuyor. Kararda, “Bu yetkiler ve sorumluluklar belediyelerde birim amirlerine; büyükşehirlerde memur statüsündeki daire başkanlarına, diğer belediyelerde müdürlere verildiğinden, belediye başkanlarının ihale iş ve işlemleriyle ilgili konularda herhangi bir görevi bulunmamaktadır” deniyor.

- Advertisment -