Ana SayfaHaberler‘Dezenfektan’lı mini kabine değişikliği

‘Dezenfektan’lı mini kabine değişikliği

Merakla beklenen kabine değişikliği gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlandı. Eşinin şirketinin bakanlığa dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yerine Berat Albayrak’a çok yakın bir isim olan Mehmet Muş atandı. Pekcan için kararnamede “görevine son verildi” ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Bir bakanlık da bölündü. Yeni Aile Bakanı Derya Yanık, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin oldu.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre dezenfektan skandalıyla tepki çeken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Ticaret Bakanlığı’na, Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen AK Parti eski grup başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

Ticaret Bakanlığı, gün içinde yaptığı açıklamayla bakan Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığı iddialarını doğrulamış, açıklamada “Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi” ifadesi büyük tepki çekmişti.

- Advertisment -