Ana SayfaHaberlerDiyanet’in Kur’an meali cadı avı sürüyor: Yeni meal yasakları geliyor

Diyanet’in Kur’an meali cadı avı sürüyor: Yeni meal yasakları geliyor

Diyanet’in başvurusu üzerine İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin ilahiyatçı İhsan Eliaçık’ın 13 yıl önce yazdığı Kur’an mealinin yasaklatılması, toplatılması ve imhasına karar vermesinin ardından Edip Yüksel, Mustafa Çavdar, Gazi Özdemir ve Hakkı Yılmaz’ın yazdığı mealler hakkında da yasak kararı verildiği iddia edildi. İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Muhammed Esed, Mustafa İslamoğlu, Mehmet Okuyan ve kendisinin yazdığı Kur'an meallerinin de yasaklanıp toplatılacağını öğrendiğini söyledi.

İlahiyatçı İhsan Eliaçık’ın yazdığı ‘Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir’ isimli çalışmasına basım yasağı ve toplatma kararı verildi. 

Karara gerekçe olarak ise “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içermesi” gösterildi.

Eliaçık, Twitter hesabından karara tepki göstererek, “Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir” dedi.

Eliaçık, paylaşımında “Bana göre de Diyanet’in meali hatta kendisi İslam dininin temel niteliklerine aykırı. Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Karar hakkında sosyal medyada da çok sayıda tepki mesajı atıldı:

Gazeteci İslam Özkan ise, Edip Yüksel ve Mustafa Çavdar’ın meallerinin de yasaklatılması ve toplatılması kararı alındığını duyurdu.

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise Gazi Özdemir ve Hakkı Yılmaz’ın meallerinin de yasaklandığını, sırada ise kendisinin, Muhammed Esed’in, Mustafa İslamoğlu’nun ve Mehmet Okuyan’ın yazdığı meallerin de yasaklanıp toplatılacağını öğrendiğini söyledi.

- Advertisment -