Ana SayfaHaberlerDiyarbakır Barosu, cenazeyi 7 yıl sonra torba içinde ailesine veren savcı hakkında...

Diyarbakır Barosu, cenazeyi 7 yıl sonra torba içinde ailesine veren savcı hakkında HSK’ya başvurdu

2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki hendek operasyonlarında çatışma sırasında öldürülen Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl sonra babasına bir torba içerisinde teslim edildi. Hakan Arslan’ın babası Ali Rıza Arslan, “Yedi yıldır yaşadığımız acıların en büyüğünü dün cenazeyi alırken yaşadık” dedi. Diyarbakır Barosu ilgili savcı hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulundu. Gergerlioğlu: “Kürtler ne yaşamış ki diye soruyorsunuz? İşte cevap burada!”

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki hendek operasyonları sürerken 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl sonra babası Ali Rıza Aslan’a bir torba içinde verildi.

Baba Ali Rıza Arslan’ın, evladının kemiklerini torba içinde aldığı görüntüler yayımlandı.

Arslan’ın kemikleri, ailesi tarafından Erzurum’da defnedildi.

28 yaşındaki oğlunun kemiklerini defnettikten sonra taziye kuran baba Ali Rıza Arslan duygularını Medyascope’a anlattı:

“Biz aile olarak yedi yıldır büyük acılar yaşadık. Oğlumuzun cenazesini önce bulamadık, sonra ise bir kutu içerisinde teslim aldık. Yedi yıldır yaşadığımız acıların en büyüğünü dün cenazeyi alırken yaşadık. 28 yaşındaki bir gencin cenazesinin kutu içerisinde ailesine teslim edilebileceği hangi kitapta yazıyor? ‘Al oğlunun cenazesi’ denilerek bana bir kutu teslim edildi. Allah’ın verdiği güç ile zor dayandım ve ayakta kaldım. Şu anda taziye kurduk ve taziyeleri kabul ederek yasımızı tutuyoruz.”

Diyarbakır Barosu, savcı hakkında HSK’ye suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır Barosu, Hakan Arslan’ın cenazesini 7 yıl sonra bir torba içinde ailesine teslim eden savcı hakkında HSK’ye başvurdu.Başvuru dilekçesinde, AİHM içtihat hukukunda, gömülme hakkının ve kişi hatırasına saygının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 8. Maddesi kapsamında düzenlendiği belirtildi.

Herkesin onurlu bir şekilde gömülme hakkına işaret edilen başvuruda, “Herkesin, ailesinin geleneklerine uygun olarak, onurlu bir şekilde gömülme, akrabası olan veya kendisine çok yakın olan bir kişiyi defnetme, ahlaki görevlerini yerine getirme fırsatına sahip olma ve insan niteliğini gösterme, son yolculuğuna uğurlama, kederlenme, matem tutma ve ölüyü anma hakkı ile toplum ve devlet tarafından nasıl görülürse görülsün, bütün medeniyetlerde kutsal bir değeri ve hatıra sembolü olan bir mezara sahip olma hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle devletin, güvenlik güçlerinin ve yerel mahkemelerin, gerekçesi ne olursa olsun, insan onuruna yakışır şekilde gömülme ve insanların yakınlarını gömebilme hakkını gözeterek yaklaşması gerekir” ifadeleri yer aldı.

Gergerlioğlu: “Kürtler ne yaşamış ki diye soruyorsunuz? İşte cevap burada!”

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Ali Rıza Arslan’ın, oğlunun kemiklerini torba içinde aldığı görüntüleri “Ekseriyetle Kürtler ne yaşamış ki diye soruyorsunuz? İşte cevap burada!” açıklamasıyla paylaştı.

 

- Advertisment -