Ana SayfaHaberlerDiyarbakır Büyükşehir’den “Dosso Dossi festivali iptali” iddiasına yalanlama: “‘Siz yapabilirsiniz ama biz...

Diyarbakır Büyükşehir’den “Dosso Dossi festivali iptali” iddiasına yalanlama: “‘Siz yapabilirsiniz ama biz maddi destek olamayız’ dedik”

Dosso Dossi Holding sahibi Hikmet Eraslan, “Diyarbakır’da yapmayı planladığımız müzik festivali Belediye’nin uygun bulmaması nedeniyle iptal edilmiştir” demişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş Başkanı Doğan Hatun’dan iddiayla ilgili açıklama geldi: “2023 öncesi protokol yapılmış. Talep ettikleri ciddi bir bütçeydi. Kendiniz yapabilirsiniz ama biz bileşeni değiliz dedik. 'Bu konsere karşıyız' diye bir söylemimiz yoktur.”

Dosso Dossi Holding sahibi Hikmet Eraslan, 19 Mayıs’ta Diyarbakır’da yapmayı planladıkları müzik festivalinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin uygun bulmaması nedeniyle iptal edildiğini açıklamıştı.

Eraslan, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“18 Mayıs tarihinde Diyarbakır’da yapmayı planladığımız festivalimizde başta Diyarbakırlı hemşehrilerimle ve tüm müzik severlerle birlikte olmayı çok arzuluyorduk, maalesef yerel yönetimin (Belediye) uygun bulmaması nedeniyle konserimiz iptal edilmiştir. Yeni festival şehrini, tarihini ve sanatçıları en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.”

“’Biz bu konsere karşıyız’ demedik”

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Doğan Hatun, festivalin iptali iddiası hakkında Diyarbakır yerel medyasına şu açıklamayı yaptı:

“2023 öncesi bir protokol, anlaşma olmuş; Belediye’den kendilerine ‘Bu tarihler uygundur’ diye belirtilmiş. O protokole dair talep ettikleri ciddi bir bütçeydi. Mevcut bu ekonomik krizde bu halkın giderleri orayı karşılayacak bir şey değildi. Belediyemize ait Kültür Daire Başkanlığı da böyle bir süreçte böyle bir çalışmayı uygun görmedi.

“Biz yapın veya yapmayın demedik. Kendiniz yapabilirsiniz ama biz bu işin bileşeni değiliz dedik.

“Ayrıca biz bu konsere karşıyız diye de bir söylemimiz yoktur. Kendi beyanı kendisini ilgilendirir. Bu ithamı reddediyoruz.”

Hükümete yakın medyada Kandil iddiası

Hükümete yakın bazı medya kuruluşları, DEM Parti yönetimindeki Belediye’nin, Kandil’in bölgede normalleşme istememesi stratejisi doğrultusunda festivali engellediğini iddia etmişti.

- Advertisment -