Ana SayfaHaberlerDiyarbakır’da bir askeri üsse 2 maket uçağı ile saldırı düzenlendi

Diyarbakır’da bir askeri üsse 2 maket uçağı ile saldırı düzenlendi

Diyarbakır’da gece yarısında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın sesi kentin bir çok noktasında duyuldu. O esnada, kentte siren sesleri duyuldu. Patlamanın 8. Ana Jet Üssü civarında olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’da saat 00:52 itibariyle 2. bir patlama daha meydana geldi.

Olayla ilgili ilk tweeti İçişleri Bakanı Soylu’nun atması dikkat çekerken, Milli Savuma Bakanlığı saldırıyla ilgili tweetini bir süre sonra sildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda “Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur”

Milli Savunma Bakanlığı’nın daha sonra silinen paylaşımı ise şu şekildeydi:

“Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır.”

- Advertisment -