Ana SayfaHaberlerDiyarbakır’da Newroz coşkusu: “Şimdi kazanma zamanı”

Diyarbakır’da Newroz coşkusu: “Şimdi kazanma zamanı”

Diyarbakır'da “Şimdi kazanma zamanı” sloganıyla düzenlenen Newroz kutlamaları yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen programda siyasetçiler konuşma yaparken, sanatçılar da sahne aldı. Etkinlik alanında ve girişinde PKK ile Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları ve PKK'yı simgeleyen flama ve posterler taşıdıkları gerekçesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda kişinin katıldığı Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarını 250’den fazla yabancı gazeteci takip etti.

Resim

Program kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in yanı sıra Kürdistani İttifak Çalışması’nda yer alan siyasi parti temsilcileri birer konuşma yaptı.

Buldan konuşmasında, “HDP olarak da Kürtler olarak da 2015 yılındaki Dolmabahçe Mutabakatı’nın da Newroz’da okunan mektubun da arkasında olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyorum” dedi.

Fotoğraf: Murat Bulut/Rûdaw

600 kişinin görev aldığı kutlama etkinliği kapsamında sanatçılar Rojda, Azad Bedran, Servet Kocakaya, Kazo ve Elenora da Diyarbakır’da sahne aldı.

Kutlamada polis, PKK ve PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları ve PKK’yı simgeleyen flama ve posterler taşıdıkları gerekçesiyle çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: Ferit Aslan / Medyascope.

Manşet fotoğrafı: Rawin Sterk/Rûdaw

- Advertisment -