Ana SayfaHaberlerDiyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteci 6 aydır iddianamesiz olarak hapiste

Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteci 6 aydır iddianamesiz olarak hapiste

Diyarbakır’da 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteci, aradan 6 ay geçmesine ve hâlâ iddianame hazırlanmamasına rağmen içeride tutulmaya devam ediliyor.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), 16 gazeteciye ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklama Türkçe ve Kürtçe olarak okundu.

Öte yandan, tutuklanmanın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hâlâ bir iddianamenin yazılmamış olmasını eleştiren 28 gazeteci, çektikleri bir ortak video ile duruma tepki gösterdi.

Videoda şu gazeteciler yer aldı: Faruk Bildirici, Sedat Bozkurt, Timur Soykan,  Sibel Yükler, Faruk Eren, Yıldız Tar, Mehveş Evin, Hilmi Hacaloğlu, Bahadır Özgür, Şule Aydın, Dicle Müftüoğlu, Fatih Polat, Candan Yıldız, Abdurrahman Gök, Altan Sancar, Diren Keser, Sedat Yılmaz, Tolga Balcı, Özge Yurttaş, Ayşe Düzkan ve bianet muhabirleri.

Ne olmuştu?

Diyarbakır savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Jinnews Müdürü Safiye Alagaş, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı editörleri Aziz Oruç ve Ömer Çelik, Xwebun Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin sekiz gün gözaltında tutulduktan sonra 16 Haziran’da tutuklanmıştı. Gazetecilere ‘örgüt üyeliği’ suçlaması yöneltiliyor.

- Advertisment -