Ana SayfaHaberlerDoğaçlama Dans tartışması: İBB sadece ev sahibi, parayı AB ve ve Goethe...

Doğaçlama Dans tartışması: İBB sadece ev sahibi, parayı AB ve ve Goethe Enstitüsü veriyor, eleştirilen Alman dansçı profesör

19 Haziran’a kadar devam edecek olan İstanbul Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali’nin açılışı Cuma akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. İBB’nin sadece ev sahipliği yaptığı festivali Yücel Kültür Vakfı, AB fonu ve Alman Goethe Enstitüsü’nün destekleriyle düzenliyor. CRR’deki peformansı dalga konusu olan Alman dansçı Ingo Reulecke de Almanya’da üniversitelerde dans konusunda dersler veren bir profesör.

19 Haziran’a kadar devam edecek olan İstanbul Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali, cuma akşamı (10 Haziran) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatçı ve dans akademisyeni Prof. Ingo Reulecke’nin “Instant Composition” performansıyla başladı.

Reulecke’nin CRR’nin fuayesindeki doğaçlama dans performansı sosyal medyada alay konusu oldu ve İBB’nin böyle bir festivale destek vermesi eleştirildi.

Ancak etkinlik, İBB tarafından değil,  Yücel Kültür Vakfı tarafından Avrupa Birliği’nin Kültür Sanat Fonu’ndan sağlanan hibe ve Goethe-Institut İstanbul sanatçı destekleriyle gerçekleştiriyor.

İBB, salonlarını etkinliğe tahsis ederek festivale destek veriyor.

https://www.yucelkulturvakfi.org/istanbul-uluslararasi-dogaclama-dans-festivaliyle-sehir-dansa-hazir

İstanbul’un açık ve kapalı alanlarında 180’den fazla dansçının, koreografi kurgulamadan, kompozisyon çalışmadan doğaçlama performans sergileneceği festivalde, Güney Kore, İtalya, Yunanistan, Mısır, Fransa, Almanya, Brezilya, İsviçre, Macaristan, İngiltere, Makedonya, İspanya, Türkiye, Danimarka, İsveç ve Avusturya’dan dansçılar sahne alacak.

Açılış gösterisini yapan Ingo Reulecke kimdir?

Ingo Reulecke, çağdaş dans eğitimini tamamladıktan sonra Berlin’deki Ernst Busch Dramatik Sanatlar Akademisi’nde koreografi eğitimi aldı. 1994 ve 1997’de Berlin Kültür Senatosu’ndan ve 1998/99’da DAAD’den New York’a çalışma ziyaretleri için burs aldı. Koreografileri birçok ödül kazandı ve Almanya’da ve yurt dışında çok sayıda festivale davet edildi.

- Advertisment -