Ana SayfaHaberler“Doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti”

“Doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti”

Televizyon programcısı Didem Arslan Yılmaz, stüdyoya Urfa’dan telefonla bağlanan konuğunun Kürtçe konuşmasına izin vermedi ve hattan aldı. Yılmaz’ın tutumu sosyal medyada büyük tepki topladı. Telefon bağlantısındaki kişinin Kürtçe konuşma talebi üzerine, “Biz o dili bilmiyoruz” diyen Yılmaz tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, konuğu hattan alma nedeninin Kürtçe konuşma olmadığını savundu.

Show TV’nin gündüz kuşağında “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” adlı reality programını yapan Didem Arslan Yılmaz, programa Urfa’dan telefonla bağlanan Türkân Taşçı’nın stüdyodaki yeğenleriyle Kürtçe konuşmak istemesi üzerine Taşçı’yı yayından aldı.

“Hayır hayır. Türkân Hanım bizim de anlamamız lazım. Türkân Hanımı bir hattan alın. Kızlara hakaret edemez tabii, böyle konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçeden. Kesinlikle olmaz! Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti. O dili bilmiyoruz. Bilsek anlayacağız da konuşacağız da bilmiyorum” diyen Yılmaz’ın Kürtçeyle ilgili sözlerine sosyal medyada yoğun tepki gösterildi.

Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz konuğunu yayından almasının Kürtçeyle bir ilgisinin olmadığını savunarak şunları paylaştı: “Hala Türkân hanım, benim ve seyircimin kızlarla konuşmasını anlamamızı istemedi. Yeğenleriyle Kürtçe konuşarak, konuşulanları gizlemek istedi. Halanın bizden önceden tercüman talebi de olmadı. Türkân hanımı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım. Öyle olsa yeğenlerini yayına konuk etmezdim.”

- Advertisment -