Doğu Ukrayna’da bulunan Luhansk, Donetsk, Kherson ve Zaporijya bölgelerindeki Rusya’ya katılım referandumlarında oy kullanma işlemi bugün (23 Eylül) başladı. Oylama Salı gününe kadar devam edecek. Referandum düzenlenen bölgeler, Ukrayna’nın %15’ini oluşturuyor.
Bağımsızlık ilan eden ve Rusya tarafından tanınan Donetsk ve Luhansk “cumhuriyetleri” Rusya Federasyonu’na katılım için sandık başına gidecek, Kherson ve Zaporijya bölgeleri ise önce bağımsız bir devlet olma ve ardından Rusya Federasyonu’na katılım için oy kullanacak.
Rus işgal kuvvetlerinin gölgesinde gerçekleşen referandumda Rusya destekçisi bölge sakinleri Rusya bayrakları ve şarkıları eşliğinde oy kullanıyor. Ukrayna ve NATO üyesi ülkeler referandumu tanımayacaklarını açıkladı. Türkiye de referandumları kınadı ve sonuçların gayri meşru olduğunu belirtti.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.