Ana SayfaHaberler“Doğudan gelen postal seslerine alkış tutanların, Türkiye’de demokrasi hakkında söyleyecek tek sözü...

“Doğudan gelen postal seslerine alkış tutanların, Türkiye’de demokrasi hakkında söyleyecek tek sözü dahi yoktur”

DEVA Partisi lideri Babacan: “Ukrayna’da yaşanan savaş; basını tehdit eden bir rejimle, Ukraynaca manşet atarak barış mesajı veren bağımsız Rus gazetecilerin savaşıdır. Ukrayna’da yaşanan savaş, demokrasi ile otokrasi arasındaki bir mücadeledir.”

Partisinin Hatay Kırıkhan ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rusya’nın Ukrayna saldırısını değerlendirirken, “Kendi içimizde olup da bu hukuk tanımazlığı alkışlayanların, postal sesleriyle mest olanların, Rusya’yı aklamak için bin dereden su getirenlerin de karşısındayız” dedi.

Babacan, Türkiye’de Kremlin’in gönüllü sözcülüğünü üstlenenlerin olduğunu söyleyerek, “Ukrayna’da yaşanan savaş, demokrasi ile otokrasi arasındaki bir mücadeledir” diye konuştu.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Biz sadece Rusya’nın saldırganlığının karşısında değiliz. Kendi içimizde olup da bu hukuk tanımazlığı alkışlayanların, postal sesleriyle mest olanların, Rusya’yı aklamak için bin dereden su getirenlerin de karşısındayız.

“Ukraynalı çocuklar, gençler, kadınlar öldürülürken birileri gönüllü Kremlin sözcülüğüne soyunmuş. Bu postal parlatıcılarının dediklerini duysa Putin bile ‘abartmayın ya, bu kadar da övmeyin’ derdi.

“Dünya nükleer savaşla tehdit ediliyor, ama Rusya’yı meşrulaştırmaya çalışan gönüllü Kremlin sözcülerinin yüzü bile kızarmıyor.

“Tek başına savaş kararı alan Putin, binlerce masum Rus annenin evladını ölmeye ve öldürmeye götürüyor.

“Bu savaş kimin savaşıdır, biliyor musunuz? Komşu ülkeye bir kukla rejim yerleştirmeye çalışanların savaşıdır.

“Ukrayna’da yaşanan savaş; basını tehdit eden bir rejimle, Ukraynaca manşet atarak barış mesajı veren bağımsız Rus gazetecilerin savaşıdır.

“Siyasi rakiplerini hapse atan, onları öldürmeye çalışan bir rejimle, çocuğunun elinden tutup savaşa hayır diyen Rus annelerin savaşıdır.

“Bağımsız bir ülkeyi işgal edenlerle, meşru müdafaa hakkını kullanan Ukrayna halkının savaşıdır.

“Ukrayna’nın işgali, tüm dünya için bir turnusol kağıdıdır. Çünkü bu savaş; demokrasi ile otokrasi arasındaki bir savaştır.

“İşte bizim safımız, yurtta ve dünyada demokrasinin ve barışın yanıdır. Bizim safımız; demokratik hukuk devletlerinin yanıdır. Bizim hedefimiz; hukukun üstünlüğünün hem ülkemizde hem de uluslararası alanda tesis edilmesidir.

“İşte böylesine zamanlarda, şehirlere bombalar yağarken, Rusya’daki rejimin yanında saf tutanların, demokrasimiz hakkında söyleyecek tek bir sözü olamaz.

Doğudan gelen postal seslerine alkış tutanların, Türkiye’de demokrasi hakkında söyleyecek tek bir sözü dahi yoktur, olamaz.”

- Advertisment -