Ana SayfaHaberlerEkonomiDolar yeniden yükselişe geçti, BDDK geri adım attı

Dolar yeniden yükselişe geçti, BDDK geri adım attı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getiren düzenlemede iki hafta sonra değişikliğe gidildi. BDDK, değişikliği ‘kararda esneme’ olarak duyurdu. Esnemenin arkasında dövizi olan şirketlere yönelik kredi sınırlamasının ardından 16,6 liraya kadar gerileyen doların dün tekrar yükselişe geçerek 17,25’e kadar yükselmesi var.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) dövizi olan şirketlere yönelik kredi sınırlamasının ardından 16,6 liraya kadar gerileyen dolar dün (6 Temmuz) tekrar yükselişe geçerek 17,25’e kadar yükseldi.

Bu gelişmenin ardından BDDK bugün (7 Temmuz) yeni bir karar açıklayarak TL kredileri ile ilgili önceki kararında düzenlemeye gittiğini duyurdu.

BDDK’dan yapılan açıklamada döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getiren düzenlemenin esnetildiği belirtildi.

Karara göre şirketler, bağımsız denetçiye onaylatarak bankalara verecekleri belgeleri yeminli mali müşavir onayıyla da alabilecek.

Kredi kullanabilmek için belge verme yükümlülüğü olan şirketlere beyanları esas alınarak kredi verilecek.

Kredi alan şirket ise beyanlarını doğrulayan belgeleri 3 ay sonra verebilecek.

BDDK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

BDDK kararı duyurdu: Şirketlere kredi kısıtlamasında esneme
BDDK kararı duyurdu: Şirketlere kredi kısıtlamasında esneme
- Advertisment -