Ana SayfaHaberlerDolardan yeni rekor: 9 TL

Dolardan yeni rekor: 9 TL

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası tarihi rekorunu gören USD/TL, akşam saatlerinde yeni bir rekor kırarak 9,0069’u gördü.

Kur artışı öncesi açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurun yükselişinden hemen önce kabine toplantısı sonrası basına açıklaması sırasında Suriye’yle ilişkin “Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız.” demişti.
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da bugün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumunda “Pandemi şartlarına rağmen yılı 15-17 milyar dolar arasında bir cari açıkla kapatıp önümüzdeki yıllarda da cari açığı çözmüş, faizi ve kuru çok daha dengeli bir ülke haline geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki yıl da enflasyon onunla beraber inecektir emin olabilirsiniz.” demişti.
Kavcıoğlu konuşmasına, “Dünya pandemide bitti, Türkiye dimdik ayakta. Bunu söylediğimde ‘Bir bürokrat olarak siyaset yapıyor’ diyorsunuz. Dünyada Merkez Bankası politikalarıyla bu işi en iyi yapan bankalardan ve ülkelerden bir tanesiyiz. Bu ülke, bu Merkez Bankası bizim.” diyerek devam etti.

- Advertisment -