Ana SayfaHaberlerDolkun İsa’nın Türkiye’ye girişinin engellemesinin kaldırılması talebiyle açtığı davanın duruşması görüldü

Dolkun İsa’nın Türkiye’ye girişinin engellemesinin kaldırılması talebiyle açtığı davanın duruşması görüldü

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa’nın Türkiye’ye giriş engellemesinin kaldırılması için açtığı idare davasının duruşması bugün (8 Haziran) görüldü. Türkiye’ye girişi engellendiği için mahkemeye katılamayan İsa’yı avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan temsil etti.

Davalı İçişleri Bakanlığı, mahkemeye, Dolkun İsa’nın Türkiye’ye girişinin engellenme nedeni olarak gösterilen “milli güvenliği tehlikeye düşürmek” fiilini kanıtlayacak herhangi bir belge sunmadı. İçişleri Bakanlığı avukatının belge sunmak için 15 gün süre talebi, mahkeme tarafından kabul edildi. Ankara 1. İdare Mahkemesi kararı 60 gün içinde açıklayacak.

Dolkun İsa’nın avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan Serbestiyet’e yaptığı açıklamada “Dolkun İsa’nın Türkiye’ye giriş engelinin bir hukuki dayanağı yok. Bu kanaatimizi mahkemenin de paylaşacağını düşünüyor ve Dolkun İsa’nın mağduriyetinin biteceğine inanıyorum.”

Dolkun İsa’ya destek vermek için adliyede İYİ Parti milletvekili Behiç Çelik ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da bulundu.

- Advertisment -