Ana SayfaHaberlerGündemDönem özeti: İnşaat firmasının sahibi olduğu Esenyurt Üniversitesi’ne Selman Öğüt rektör olarak...

Dönem özeti: İnşaat firmasının sahibi olduğu Esenyurt Üniversitesi’ne Selman Öğüt rektör olarak atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Selman Öğüt'ü İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadı. Pelikan grubu, televizyon polemikleri, doçent yapılmadığı için yazdığı şikayet mektuplarıyla tanınan Öğüt’ün rektör olduğu Esenyurt Üniversitesi’nin sahibi Özyurt İnşaat. Üniversite, inşaat şirketinin sahibi olduğu AVM, belediye ve kaymakamlık binalarının içinde olduğu bir bina kompleksinin içinde yer alıyor. Özyurt İnşaat’ın sahibi Özyurt kardeşlerle ilgili Sedat Peker iddialar ileri sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çeşitli bakanlıklarda başmüfettiş ve müfettiş atamalarının yapıldığı kararnameyle Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Güliz Muğan İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mehmet Yazıcı Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. İsmail Boz ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Selman Öğüt, Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğundan eden “Pelikan” iddialarının yanı sıra katıldığı televizyon programlarında yaşadığı polemiklerle de tartışma yaratmıştı. 

 Selman Öğüt “Elini keselim deyince de insan hakları diyorlar.” sözleri ve “yabancı dil bilmeden doçent olunabilir” savunmasıyla da gündem olmuştu. 

Öğüt, 1 Aralık tarihli atama kararından bir gün önce, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ofisinde çekilen bir fotoğrafı paylaşıp Erdoğan gibi seslenerek, “Bay Kemal yeni ofisinde kabullere başlamış. İlk giden ise altılı masada oturmasına rağmen hâlâ adı bilinmeyen parti lideri ve arkadaşları” yazmıştı.

Pelikancı grubunun önde gelen isimlerinden olduğu” iddia edilen Öğüt, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘ın 2020 yılında görevden alınmasının ardından Medipol Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı.

Öğüt’ün, 2015 yılında jüri üyelerini ve dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç‘ı “kendisini yetersiz buldukları” iddiasıyla, Berat Albayrak’a mail atarak şikâyet ettiği Wikileaks belgeleri de gündem olmuştu. Öğüt, mailde, “AK Parti iktidarından önce paraleli, masonu, ırkçısı doçentliğini jürileri ayarlayıp aldı. Yekta hoca sağolsun otomatiğe çevirdi”  yazmıştı.

Öğüt’ün rektör olduğu Esenyurt Üniversitesi ise Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelmişti. Sedat Peker,  üniversiteyi kuran Özyurt İnşaat’ın ortakları Yüksel Özyurt ve Orhan Özyurt‘un Soylu’nun “gizli ortakları ve kasası” olduğunu öne sürmüştü:

“Bu kardeşler aynı zamanda Esenyurt Üniversitesi’nin sahipleridir. Orhan Özyurt bu üniversitenin mütevelli heyeti başkanıdır. Bu kardeşler sahibi oldukları Özyurt A.Ş.’yi konkordato ilan ettirerek, Karun kadar zengin oldukları halde, alacaklıların paralarının üstüne çökmüşlerdir”

- Advertisment -