Ana SayfaHaberlerDört kişilik WhatsApp grubunda karikatür paylaştı, bankadaki işinden oldu

Dört kişilik WhatsApp grubunda karikatür paylaştı, bankadaki işinden oldu

Vakıflar Bankası Manavgat Ticari Şube Müdürü Recep Sağlam, Berat Albayrak’ın istifasını izleyen günlerde iki karikatürle bir sosyal medya caps’ini 4 kişinin bulunduğu arkadaş WhatsApp grubunda paylaştı. Sağlam, hızlı bir kurum içi soruşturma sonucunda pandemi nedeniyle işten çıkarma yasağının devam ettiği 11 Kasım 2020’de kıdem haklarını da kaybederek işten atıldı. Recep Sağlam’ın hikâyesini iki yıl sonra “Antalya Bugün” gazetesi açığa çıkardı.

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrası yayımlanan bazı karikatürlerle sosyal medya paylaşımlarını dört kişilik arkadaş WhatsApp grubuna gönderen Vakıflar Bankası Manavgat Ticari Şube Müdürü Recep Sağlam 11 Kasım 2020’de işten çıkartılmış.

“Antalya Bugün” gazetesinin haberine göre pandemi tedbirleri nedeniyle işçi çıkartma yasağının sürdüğü dönemde açılan ve hızla neticelendirilen soruşturma sonucunda Recep Sağlam; kıdem, ihbar, yıllık izin ücreti vb. hiçbir sosyal hakkı da ödenmeden işten çıkartıldı. Recep Sağlam’ın bu şekilde işten çıkartılması nedeniyle işsizlik maaşı başvurusu da kabul edilmedi.

İşten çıkartılması sonrası iş başvurusu yaptığı birçok şirket Vakıflar Bankası’yla çalıştıkları gerekçesiyle iş başvurularını kabul etmediği için Recep Sağlam bir yıldan uzun bir süre iş bulamadı.

Recep Sağlam’ın yaşadığı mağduriyet zincirine neden olan; sosyal medyada çokça dolaşan bir caps ile biri Leman’da diğeri Duvar’da yayımlanmış iki karikatür şunlar:

- Advertisment -