Ana SayfaHaberlerDünyaDossier Center: “Rus istihbaratı, Türkiye’yi NATO’dan uzaklaştırmak için sahte Erdoğan posteri yakma...

Dossier Center: “Rus istihbaratı, Türkiye’yi NATO’dan uzaklaştırmak için sahte Erdoğan posteri yakma eylemleri planladı”

İçerideki anonim kaynakları sayesinde Rus istihbaratı ve devlet dairelerinden elde ettiği belgeleri kamuoyuna açıklamasıyla bilinen Dossier Center adındaki sivil araştırma kurumu, Rusya’nın Türkiye’yi NATO ve Avrupa’dan uzaklaştırmak amacıyla Kur’an ve Erdoğan posteri yakma eylemleri planladığına dair belgeleri sızdırdı. Dossier Center’in iddiasına göre, Rus istihbaratı Hollanda’nın Lahey kentinde beş maskeli adamın Erdoğan’ın posterini yakmasını kameraya alıp Türkiye’deki gazetelerin editörlerine ve sosyal medya hesaplarına yollamayı planladı.

Rus istihbaratına ve devlete ait gizli belgeleri sızdırarak yolsuzlukları ve savaş suçlarını ifşa etmesiyle bilinen sivil araştırma örgütü Dossier Center, İsveç ve Batı medyası ile yürüttüğü iş birliği çerçevesinde Rus istihbaratının Türkiye’yi NATO ve Avrupa’dan uzaklaştırma planlarını yayımladı.

Dossier Center’ın ulaştığı istihbarat belgelerine göre, Rus istihbaratı Türkiye ile NATO’nun arasını açmak amacıyla bu yılın Ocak ayında Hollanda’nın Lahey kentinde beş maskeli adamın Erdoğan’ın posterini yakmasını kameraya alıp Türkiye’deki gazetelerin editörlerine ve sosyal medya hesaplarına yollamayı planladı. Yine aynı belgelere göre Avrupa şehirlerinde bir gece organize bir şekilde Türkiye ve Erdoğan karşıtı grafitilerin çizilmesi ve bunun da medyaya servis edilmesi planlandı.

Dossier Center’in iddiasına göre, bu plan dahilinde gerçekleşmiş eylemler de var. Bunlardan biri 5 Mart’ta Paris’te düzenlendi. Eylem dahilinde sabah 8’de kendisini Ukraynalı olarak tanıtan 5 eylemci, “Türkiye’deki deprem Rus turistlerin bedeli” yazan bir pankart astı, Nazi selamı verdi ve “Erdoğan’ı durdurun” sloganı attı. Pankart 40 dakika sonra kaldırıldı, fakat polis şehrin farklı yerlerinde “Sırada Alanya var”, “İslam’ı durdurun”, “Erdoğan’ı durdurun” yazılı grafitiler tespit etti.

Pankartlar ve grafitiler sosyal medyadan paylaşıldı. Çoğu bot hesap olmak üzere 100 bin kişiye erişildi.

- Advertisment -