Ana SayfaHaberlerDSÖ: Avrupa’da obezite salgın boyutunda! Türkiye ilk sırada

DSÖ: Avrupa’da obezite salgın boyutunda! Türkiye ilk sırada

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) salı günü düzenlediği Avrupa Obezite Kongresi’nde açıklanan rapor göre Türkiye, Avrupa’daki en obez nüfusa sahip ülke. Türkiye’yi Malta, İsrail ve İngiltere izliyor.

Raporda, Avrupa bölgesindeki tek bir ülkenin bile  obeziteyi durdurma mücadelesinde 2025 için hedeflenen rakamlara yaklaşamadığı belirtiliyor.

Türkiye: Yüzde 67’si fazla kilolu, yüzde 32’si obez

Rapora göre, obez veya fazla kilolu olan yetişkin sayısı göz önüne alındığında ilk sırada yer alan Türkiye’de yetişkin nüfusun yüzde 66.8’i fazla kilolu, obez olanların oranı ise yüzde 32.1 oldu. Fazla kilo sorununun en az görüldüğü ülkeler ise yüzde 45 ile Tacikistan, yüzde 48 ile Özbekistan ve Kırgızistan oldu. BBC’de yer alan habere göre, DSÖ’nün Avrupa direktörü Hans Kluge, obezitenin Avrupa’da artık salgın boyutuna ulaştığını ve durumun giderek daha vahim hale geldiğini belirtti. DSÖ, yemek teslimatı yapan uygulamaların çocuklar arasında kullanımının artması ve internet oyunlarının popüler hale gelmesinin Avrupa’da obezitenin artmasında etkili bir faktör olabileceğini belirtti.

- Advertisment -