Ana SayfaHaberlerDSP PM üyesi Dertop: “DSP kimsenin koltuk değneği değil, taban AKP’ye destek...

DSP PM üyesi Dertop: “DSP kimsenin koltuk değneği değil, taban AKP’ye destek vermez”

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün ziyaret ettiği Demokratik Sol Parti’yi (DSP) bugün de AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ziyaret etti. İkili, DSP Genel Merkezi’nde DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü.

Görüşme sonrası Yıldırım, “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük, sayın DSP Genel Başkanı ve arkadaşlarına ilettik” dedi. Aksakal ise, “Bu değerli öneriye karşılık olarak biz de TBMM’de katkı sunmak istediğimizi paylaştık. Bugün saat 14’te başkanlar kurulu toplantısından sonra kararı duyuracağız ve AK Parti’yi ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gelişme üzerine ulaştığımız DSP Parti Meclisi üyesi ve Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dertop böyle bir karar alınması halinde hem kendisinin hem parti içinden birçok üst düzey yöneticinin ve tabanın bu karara karşı çıkacağını, seçimlerde görev almayacağını belirtti.

“DSP kimsenin koltuk değneği değildir” diyen Dertop sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün Sayın Kılıçdaroğlu ziyaretimize geldi ancak bize herhangi bir ittifak teklifinde bulunulmadı. Seçimlere birlikte girelim diye bir teklif gelmedi. AKP’den ise bu yönde bir teklif var, ön görüşme yapılmış ancak kesinleşen bir karar yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tabanımızı serbest bıraktık, milletvekilliği seçiminde ise bizim kendi listelerimiz ve kadrolarımız hazır. Seçime tek başımıza girebilecek güçteyiz. Ancak ittifak görüşmeleri için de Genel Başkanımızı yetkili kıldık. CHP’den bir ittifak teklifi gelmediğini net olarak biliyorum, dışarıdan destek olmaz. DSP kimsenin koltuk değneği değildir. AKP ise ittifak ve seçime birlikte gitme teklifinde bulunmuş. Buna bugün karar verilecek.”

Dertop, parti yönetiminin ve tabanın AKP ile birlikte seçime girme ve Cumhur İttifakı’na destek verme kararına ne tepki vereceği sorusuna ise “Ben açık biçimde böyle bir karar alınırsa destek vermeyeceğimi ve seçimlerde herhangi bir görev almayacağımı belirttim. Benim gibi düşünen çok arkadaşım var, partimizin yüzde 90’ı böyle düşünüyor” dedi.

- Advertisment -