Ana SayfaHaberlerDugin: “Birçok noktadaki çekilme taktik bir hamle, tüm Ukrayna kentlerine saldırılar başlayacak”

Dugin: “Birçok noktadaki çekilme taktik bir hamle, tüm Ukrayna kentlerine saldırılar başlayacak”

Putin’in danışmanlarından, Avrasyacılığın ideoloğu olarak anılan Dugin, Türkiye Gazetesi’ne konuştu: “Rusya için Donbass ya da Ukrayna’nın belirli bir kısmını kontrol etmek zafer değil. Ülkenin tamamında belirlenen hedefler yok edilip güvenlik sağlanana ya da Zelensky teslim olana kadar askerlerimiz evine dönmeyecek.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanlarından, Avrasyacılığın ideoloğu olarak bilinen Alexander Dugin, Ukrayna’daki kısmi durgunluk ve Rusya askerlerinin Kyiv çevresinden çekilmeleri için “Şu an yaşananlar geçici bir durum. Birçok noktada görülen çekilme tamamen taktik bir hamleydi” dedi.  

Türkiye Gazetesi’nden Yılmaz Bilgen’e konuşan Dugin, Rusya ordusunun hazırlıklarını tamamladıktan sonra tüm Ukrayna kentlerine saldırıya geçeceğini söyledi:

“Şu an orduda, komuta kademesi dahil geniş çaplı revizyona gidildi. Ordu hazırlıklarını tamamladığında önce Donbass tamamen temizlenecek. Ardından Kyiv dahil tüm Ukrayna kentlerine saldırılar başlayacak.

“Rusya için Donbass ya da Ukrayna’nın belirli bir kısmını kontrol etmek zafer değil. Ülkenin tamamında belirlenen hedefler yok edilip güvenlik sağlanana ya da Zelensky teslim olana kadar askerlerimiz evine dönmeyecek.”

- Advertisment -