Ana SayfaHaberlerDükkanında Erdoğan sloganı atan çocuğa hakaret ettiği iddia edilen fırıncı gözaltına alındı,...

Dükkanında Erdoğan sloganı atan çocuğa hakaret ettiği iddia edilen fırıncı gözaltına alındı, dükkânı mühürlendi ve ruhsatı iptal edildi

İstanbul Sultangazi’deki dükkanında Erdoğan lehine slogan atan bir çocuğa hakaret ettiği, sonra gelen çocuğun ailesine bıçak gösterdiği iddia edilen fırıncı gözaltına alındı, dükkanı mühürlendi, ruhsatı iptal edildi, hakkında halkı kin ve nefrete tahrikten soruşturma açıldı. Olaya tepki gösteren AK Partili bir grup, fırının camına Erdoğan posteri yapıştırdı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun: “Kara zihniyetin bir tezahürü ile karşı karşıya kalan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum artık eski Türkiye yok.”

28 Mayıs akşamı, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bir çocuğun, ekmek almak için gittiği fırında seçimleri kazanan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attığı ve bunun üzerine fırıncının, çocuğa “İtlere ekmek satmıyoruz” diyerek hakaret ettiği iddia edildi.

Yaşanan olayın ardından çocuk, babasıyla birlikte tekrar fırına uğradı. Olayla ilgili yaşanan tartışmaya ait görüntülerde, işletme sahibinin “Dışarısı beni ilgilendirmiyor, benim mekanımda kimse bağıramaz” diyerek kendisini savunduğu görüldü.

Yaşananlara tepki gösteren bir grup AK Partili, gece saatlerinde işletmenin camına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin yer aldığı poster yapıştırıp, o anları sosyal medyadan paylaştı.

Konuyla ilgili inceleme yapıldığını açıklayan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, daha sonra ise işyerinin mühürlendiğini ve işyeri sahibinin işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edildiğini duyurdu:

“ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK! Hak ve özgürlüklerinin sadece kendileri için geçerli olduğuna inanan, kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştiren ve hatta hakaret eden kara zihniyetin bir tezahürü ile karşı karşıya kalan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Son derece demokratik ve katılımcı bir seçimin sonucuna tahammül edemeyen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmenlere hakaret eden şahsın bulunduğu işletme ile ilgili tutanak tutulmuş ve bilahare bu işyeri MÜHÜRLENEREK, işyeri açma ve çalışma ruhsatı İPTAL EDİLMİŞTİR.”

Dursun’un “Artık eski Türkiye yok” notuyla yaptığı paylaşımda, işyerinin mühürlendiği anlara ait görüntüler de yer aldı.

Ardından işyeri sahibi K.Y., gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada “29 Mayıs 2023 günü Sultangazi ilçesinde işlettiği fırından ekmek almak isteyen çocuğa Cumhurbaşkanı lehine tezahürat yapmasını gerekçe göstererek ekmek satmayan ve durumu sormak için bilahare iş yerine gelen çocuğun yakınlarına da bıçak gösterip tehdit eden fırın sahibi şüpheli K.Y. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘bıçakla tehdit’ suçlarından derhal soruşturma başlatılmış ve şüpheli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

- Advertisment -