Ana SayfaHaberlerGündemDünya Bankası eski ekonomisti Korhan Berzeg 9 gündür kayıp: 150 kişilik ekip...

Dünya Bankası eski ekonomisti Korhan Berzeg 9 gündür kayıp: 150 kişilik ekip arıyor

Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan Adalar Büyükada’da yaşayan ve doğduğu köy olan Balıkesir’in Gönen ilçesi Armutlu köyündeki aile evinde yazlarını geçiren Korhan Berzeg (83) dokuz gün önce köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kayboldu. Dünya Bankası’nda bir dönem Mehmet Şimşek ile birlikte de çalışan Berzeg’i arama çalışmaları sürüyor. 150 kişilik arama ekibine Ankara’dan özel bir ekip de katıldı.

ABD’de Dünya Bankası’nda uzun süre ekonometri uzmanı olarak görev yapan ve buradan emekli olan Korhan Berzeg, İngiliz uyruklu olan eşi Angela Berzeg (80) ile haziran ayı başında, yazlarını geçirdiği ve aile köklerinin bulunduğu Gönen’e bağlı Armutlu Mahallesi’ndeki (Armutlu Köyü- Eski adı Sızıköy) evine geldi.

17 Haziran günü, alışılagelmiş şekilde her gün yaptığı gibi köpeğiyle yürüyüş yapmak için evden ayrılan Korhan Berzeg bir daha geri dönmedi. Köpek de ortadan kayboldu.

Cep telefonunu evde bırakmış olan Korhan Berzeg geri dönmeyince, Angela Berzeg, jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine bölgeye, Jandarma Arama ve Kurtarma, Jandarma Komando ve AKUT ekipleri sevk edildi. Çalışmalara Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDEN), STK’lar ve köylüler de destek verdi. Ormanlar, mağara ve çalılıkların arasına kadar her yeri arayan ekipler, Korhan Berzeg ve köpeğine ulaşamadı. Hala devam etmekte olan arama çalışmalarına, çevre illerden gelen sivil arama kurtarma ekipleri ve Bursa’daki dağcı grupları da katıldı.

Yaklaşık 150 kişilik bir ekip Korhan Berzeg’i arama çalışmalarını sürdürüyor. Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, arama çalışmalarına Ankara’dan gelen özel ekibin de katıldığını söyledi. Yurt, “İl Jandarma Komutanlığı’nın talebi üzerine gelen özel ekibin de arama çalışmalarına katıldığını ve Korhan Berzeg’in yakınlarının ifadelerine başvurulacağını ve bu ifadelere göre bir yol haritası belirleneceğini ve bu özel ekibi buna yol göstereceğini ifade etti.

Berzeg Dünya Bankası’ndaki yıllarında bir süre bankada çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte de mesai yapmıştı.
Yaklaşık 12 yıldır Büyükada’da yaşayan Korhan Berzeg Büyükada’nın evlerinden birini eşi Angela ile birlikte restore ettirmişti.

- Advertisment -