Anasayfa / Haberler / Dünya Kupası’nda Asya sürprizi: Japonya ve Katar dev rakiplerinden puan kopardı

Dünya Kupası’nda Asya sürprizi: Japonya ve Katar dev rakiplerinden puan kopardı

2026 FIFA Dünya Kupası’nda Asya temsilcileri ilk maçlarında dikkat çekici sonuçlara imza attı. Japonya, iki kez geriye düştüğü maçta Hollanda ile 2-2 berabere kalırken, Katar ise uzatma dakikalarında bulduğu golle İsviçre karşısında 1-1’lik beraberliği kurtardı.

F Grubu’nda oynanan karşılaşmada Hollanda, kaptanı Virgil van Dijk’ın 50. dakikadaki golüyle öne geçti. Japonya, yedi dakika sonra Keito Nakamura ile eşitliği sağladı. 64. dakikada Crysencio Summerville Hollanda’yı yeniden öne geçirirken, maçın son bölümünde Japonya bir kez daha geri döndü. 88. dakikada Daichi Kamada, Koki Ogawa’nın kullandığı kornerde yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-2’ye getirdi ve takımına kritik bir puan kazandırdı.

B Grubu’nda ise İsviçre karşısında uzun süre geride oynayan Katar, pes etmedi. İsviçre’nin golü 17. dakikada Breel Embolo’nun penaltısından geldi. Avrupa temsilcisi birçok fırsatı değerlendiremezken, Katar uzatma dakikalarında tarihî bir geri dönüşe imza attı. 90+4. dakikada kullanılan serbest vuruş sonrası yükselen savunmacı Boualem Khoukhi kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve skoru 1-1’e taşıdı.

Golün ardından Katarlı futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşarken, bu sonuç Katar’a Dünya Kupaları tarihindeki ilk puanını kazandırdı. Katar, 2022’de ev sahipliği yaptığı turnuvada oynadığı üç grup maçını da kaybetmişti.

Japonya ise son Dünya Kupalarında sürpriz sonuçlar alma geleneğini sürdürerek turnuvanın favorilerinden biri gösterilen Hollanda karşısında değerli bir puan aldı.

Dünya Kupası’nın ilk günlerinde Asya temsilcilerinin Avrupa’nın güçlü ekipleri karşısında aldığı bu sonuçlar, turnuvada dengelerin değişebileceğine dair ilk işaretlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın