Ana SayfaHaberlerDünya'13 Devrim Muhafızı öldü'

’13 Devrim Muhafızı öldü’

 

İran medyasında çıkan haberleri derleyen  AFP haber ajansı, Halep'in Han Tuman beldesinde son günlerde yaşanan çatışmalarda İran Devrim Muhafızları üyesi 13 kişinin öldüğünü; 21 kişinin de yaralandığını duyurdu.

 

Resmi rakamlara göre, İran Suriye’de ilk kez bu kadar kısa sürede bu kadar savaşçı kaybetti. Esed rejiminin müttefiki olan İran’ın Suriye’de ‘danışman’ olarak adlandırdığı onlarca askeri 2015'ten bu yana çatışmalarda öldü.

 

Halep’in güneyindeki Han Tuman’daki muhalifler, Aralık ayında rejime bağlı güçler tarafından püskürtülmüştü. Ancak Cuma günü Nusra Cephesi öncülüğündeki muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu, beldeyi tekrar ele geçirdi.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 24 saat süren çatışmalarda iki taraftan 73 kişinin öldüğünü duyururken, "Yerel komutanları dahil en az 43 Nusra Cephesi üyesi öldü. Rejim tarafı ise 30 milis ve asker kaybı verdi" ifadelerini kullandı. Gözlemevi'nin başkanı Rami Abdürrahman, "Muhaliflerin beldeyi ve civardaki köyleri ele geçirmesi, rejimin ülkedeki en büyük ikinci kentteki cephe hattının gerilemesi anlamına geliyor" yorumunu yaptı.

 

Kaynak: AFP

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik