Ana SayfaHaberlerDünyaABD Suriye'ye 250 asker daha gönderecek

ABD Suriye’ye 250 asker daha gönderecek

 

Almanya ziyareti sırasında açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden yerel güçlere destek için 250 Amerikan askerinin daha ülkeye gönderileceğini doğruladı.

 

Bu askerler, muharip değil daha çok danışman ve teknisyenlerden oluşacak. Askerlerin Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte çalışmaları bekleniyor.

 

Obama daha fazla detay vermedi ancak AP'ye göre Suriye'ye gönderilecek ABD askerlerin çoğu özel kuvvetlerden olacak.

 

Suriye Demokratik Güçleri: Karar olumlu, daha fazla destek bekliyoruz

 

Reuters'e konuşan Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsü Telal Silo, kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Silo, bunun dışında ABD'den daha güçlü silahlar talep ettiklerini söyledi. Talep edilen silahlar arasında zırh delici füzeler de var.

 

Suriye Demokratik Güçleri'nin en büyük bileşeni, PKK'nın Suriye kolu PYD ve onun silahlı kanadı YPG. Bunun dışında kalan küçük bir grup Sünni Araplardan oluşuyor.

 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 7 Nisan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "YPG'ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz" demişti.

 

ABD Başkanı Obama, Suriye'ye kara birliği göndermenin yanlış olacağını açıklamıştı. Askeri çabaların tek başına Suriye'nin sorunlarını çözmeye yeterli olmayacağını söyleyen Obama, "ABD, İngiltere ya da batılı ülkelerin Suriye'ye kara birlikleri gönderip Esed rejimini devirmesi hata olur" demişti.

 

Kaynak: Reuters, AP

- Advertisment -