Ana SayfaHaberlerDünya“Afrikalı liderlerimiz bize layık gördükleri muamelenin aynısına İngiltere’de maruz kaldı ve bu...

“Afrikalı liderlerimiz bize layık gördükleri muamelenin aynısına İngiltere’de maruz kaldı ve bu hoşuma gidiyor”

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesine ABD Başkanı Biden, Kanada Başbakanı Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Ukraynalı First Lady Zelenska’nın özel araçla katılmasına karşılık diğer liderlerin topluca otobüsle törenin düzenlendiği Westminster Katedrali’ne taşınması Afrikalı sosyal medya kullanıcılarını bazısını kızdırdı bazısını sevindirdi.

İngiliz hükümeti, trafik probleminin yaşanmaması için Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesine katılan liderlerin cenaze töreninin düzenleneceği Westminster Katedrali’ne topluca otobüsle taşınacağını duyurmuştu. Fakat gelen tepkiler üzerine ABD, Fransa, Kanada ve Ukrayna’nın liderleriyle eşlerine, ayrıca Avrupa’daki kraliyet ailelerinin temsilcilerine istisna tanındı ve bu kişilerin özel zırhlı araçlarla gelmesine izin verildi.

Bugün (19 Eylül) düzenlenen cenaze törenine otobüsle getirilen liderlerin görüntüleri sosyal medyada en sık paylaşılan görüntülerden biri oldu, özellikle Afrikalı liderlerin toplu fotoğraflarının paylaşılması Afrikalıların tepkisini çekti. Bazı Afrikalılar “sömürge zihniyetinin” devam ettiğini belirtti, bazıları ise liderlerle dalga geçti. Bir kullanıcı Afrikalı liderlerin demokrasi karnesini eleştirdi ve “Afrikalı liderlerimiz bize layık gördükleri muamelenin aynısına İngiltere’de maruz kaldı ve bu hoşuma gidiyor” dedi.

Kenyalı bir kullanıcı ise Afrikalı liderlerin Londra’da bu kadar rahat dolaşabilmelerindeki çelişkiye dikkat çekti: “Afrikalı liderler Afrika’da yüzlerce korumayla dolaşıyor, fakat Batı’da onlar olmadan kendilerini güvende hissediyorlar. Liderlerimiz odun kesenlerden ve su çekenlerden neden korkuyor?”

Bazı Afrikalı gazeteciler ise liderleri okul gezisine giden liseli öğrencilere benzetti.

- Advertisment -