Ana SayfaHaberlerDünyaAlman Charite Hastanesi: Navalny iyileşiyor, yapay komadan çıkarıldı

Alman Charite Hastanesi: Navalny iyileşiyor, yapay komadan çıkarıldı

Berlin’de bulunan Charite Hastanesi, Novichok kimyasalıyla zehirlenen Rus muhalif Aleksey Navalny’nin durumunda iyileşme olduğunu, yapay komadan çıkarıldığını duyurdu.

Rus muhalif Aleksey Navalny’nin tedavisinin sürdüğü Berlin’deki Charite Hastanesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu cümleler yer aldı:

“Aleksey Navalny’nin durumu iyileşti. Hasta yapay komadan çıkarıldı ve mekanik ventilasyon bağlantısı kesildi. Fiili uyarıcılara yanıt veriyor. Ağır zehirlenmenin uzun dönem etkisini ölçmek için henüz çok erken.”

Rusya’da Kremlin’e yönelik eleştirileriyle bilinen ve yolsuzluk vakalarının üzerine giden muhalif siyasetçi Navalny, 20 Ağustos’ta Moskova uçağında rahatsızlanmış ve Sibirya’nın Omsk kentindeki bir hastaneye kaldırılmıştı. Navalny, tedavi için özel uçakla gönderildiği Almanya’nın başkenti Berlin’de, Charite hastanesinde komadaydı.

Angela Merkel, yapılan testlerin Navalny’nin Novichok sınıfı kimyasal bir sinir gazıyla zehirlendiğini gösterdiğini açıklamıştı. İngiliz yetkililer, 2018 yılında İngiltere’de eski Rus ajanı Sergei Skripal’in zehirlenmesi olayında da Sovyetler Birliği döneminde geliştirilen Novichok sinir gazının kullanıldığını belirlemişti.

- Advertisment -